Print
Koekjes met witte chocolade en macademia

Witte chocolade macademia koekjes

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 16 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingredi├źnten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Verdeel vervolgens de macademia noten gelijkmatig over een ovenschaal. Bak de noten ca. 10 minuten in de oven en laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
  2. Pak nu een kom en voeg de zachte roomboter toe. Klop de roomboter met een elektrische mixer luchtig op en voeg tijdens het mixen de erythritol en het ei toe. Voeg dan ook het meel, vanille extract, bakpoeder en xanthaangom toe. Mix vervolgens alles goed door elkaar.
  3. Hak nu de macademia noten en de witte chocolade (als je een reep gebruikt) in stukken en spatel dit door het beslag. Dek de kom af en laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm vervolgens de oven weer voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en vorm van het deeg 16 bolletjes. Verdeel 8 bolletjes over de bakplaat en druk dit aan tot ca. 1 cm dikte.
  5. Bak de koeken 8 minuten in de oven en draai de bakplaat dan om, zodat de andere koeken dan achter in de oven kom te zitten. Bak dan nog eens 2 tot 4 minuten, bij dunne koeken kan 2 minuten al genoeg zijn. Houd de oven dus goed in de gaten.
  6. Laat de koeken afkoelen en herhaal stap 4 en 5 voor het resterende deeg. De koeken blijven zeker 5 dagen goed in de koelkast of maximaal 3 maanden als je ze invriest.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje (1/16)
  • Calorie├źn: 146
  • Vetten: 13,8
  • Koolhydraten: 1,1
  • Eiwitten: 2,8
Copy link