Mousse met witte chocolade en vruchten.

Witte chocolademousse met frambozen

Nu sinterklaas achter de rug is het aftellen naar de kerstdagen begonnen! Wij zijn alvast begonnen met het bedenken en maken van kerstrecepten waar jij je gasten mee kunt verrassen. Zo is deze witte chocolademousse met frambozen een gegarandeerd succes als dessert bij het kerstdiner.

Koolhydraatarme chocolademousse
Chocolade mousse zit normaal gesproken bomvol suikers, maar met de aanpassingen die wij gedaan hebben, maak je heerlijke suikervrije en koolhydraatarme witte chocolade mousse. Het klinkt allemaal misschien wat moeilijk, maar iedereen kan dit maken! Je hebt niet veel producten nodig. De mousse is gemaakt met slagroom, ei, suikervrije witte chocolade, erythritol en gelatine. De frambozengelei is gemaakt met alleen frambozen, erythritol en gelatine. Kortom, weinig ingrediënten om een feestelijk dessert op tafel te toveren met de feestdagen.

Tips
Met dit recept maak je 4 kleine of 2 grote glaasjes witte chocolademousse. Je kunt de mousse ook maken met een ander soort chocolade, zoals puur of melk. De mousse moet na bereiding even opstijven in de koelkast. Wil je liever een luchtige variant? Wacht dan niet langer dan 1 uur. Je kunt er ook voor kiezen om de mousse een dag van te voren te maken. De smaken blijven erg lekker, het verschil zit hem dan in de structuur. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere dessert recepten.

Print
Mousse met witte chocolade en vruchten.

Witte chocolademousse met frambozen

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 80
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 90
  • Porties: 4 schaaltjes 1x
  • Categorie: Dessert

Schaal

Ingrediënten

Mousse

Frambozengelei:

  • 100 gr frambozen
  • 1/2 blaadje gelatine
  • 20 gr erythritol

Topping


Bereidingswijze

  1. Begin met de frambozengelei, zodat deze kan afkoelen tijdens de bereiding van de mousse. Laat de gelatine weken in koud water en voeg de frambozen en erythritol toe aan een steelpan. Breng dit aan de kook.
  2. Giet de kokende gelei door een zeef in een bakje. Druk met een lepel goed op de zeef, zodat alleen de pitjes overblijven. Voeg dan al roerend de gelatine door de gelei. Zet de gelei aan de kant en ga verder met de mousse
  3. Laat ook voor de mousse de gelatine weken in koud water. Klop vervolgens in een grote mengkom de slagroom stijf met een elektrische mixer.  Pak nu twee steelpannen en zet deze met een laagje water op het vuur.
  4. Zet bovenop de twee steelpannen twee hittebestendige kommen. Voeg aan een kom de witte chocolade toe en aan de andere het ei en de erythritol. Smelt de chocolade en klop het ei met een garde romig en luchtig. Haal dan de schaal met het ei van de steelpan en voeg al roerend de gelatine toe.
  5. Pak nu een elektrische mixer en ga door met kloppen totdat eimengsel op kamertemperatuur is. Spatel dan voorzichtig de gesmolten witte chocolade door het eimengsel en tenslotte de opgeklopte slagroom.
  6. Verdeel wat vruchten en frambozengelei op de bodem van de glaasjes. Daarna verdeel je de helft van de witte chocolademousse over de 4 glaasjes. Doe hier weer wat frambozengelei overheen en de resterende chocolademousse. Maak het af met een laagje frambozengelei en wat vruchtjes.
  7. Zet de schaaltjes minimaal 1 uur in de koelkast voordat je het serveert. Hoe langer de mousse in de koelkast staat, hoe stijver hij wordt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje (1/4)
  • Calorieën: 225
  • Vetten: 18,6
  • Koolhydraten: 4,9
  • Eiwitten: 3,5
Mousse met witte chocolade en vruchten.

1 reactie

  1. Bij AH geen suikervrije witte chocolade dus 85 % pure gebruikt. Van 100 gram frambozen kwam weinig gelei af dus dat zou meer kunnen worden. Ik heb een klein laagje vanillevla erover gedaan. Niet geheel low carb natuurlijk maar wel heerlijk en het zag er leuker uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*