Ingrediënten
Schaal
- 150 g kiphaasjes (elk haasje doormidden gesneden)
- Zout en peper naar smaak
- 50 g amandelmeel
- 40 g geraspte Parmigiano Reggiano
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl uienpoeder
- 2 eieren (M)
- 2 el ghee of boter
- 1 avocado
- Handje cherrytomaten
- 2 handjes ijsbergsla, fijngesneden
- 2 plakken bacon of ontbijtspek
- 2 Lowcarbchef keto wraps
- 2 el mayonaise
- suikervrije honey mustard dressing
Bereidingswijze
- Snijd elk kiphaasje doormidden. Kruid elk haasje met zout en peper Meng amandelmeel, Parmezaan, paprikapoeder en uienpoeder in een kom. Kluts in een andere kom de eieren los. Haal de kip door het meelmengsel → door het eimengsel → opnieuw door het meel.
- Verhit boter of ghee in een koekenpan of verwarm de airfryer voor op 200 graden. Bak de kip goudbruin en gaar in de koekenpan in ca. 4 minuten of ca. 10 minuten in de airfryer (draai halverwege om).
- Snijd de avocado in plakjes en de tomaatjes in plakjes. Bak de bacon in dezelfde pan 2–4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Knip de wrap in in het midden halverweg in. Verdeel de ingrediënten over de vier kwarten. 1e kwart: krokante kiphaasjes, 2e kwart: ijsbergsla, 3e kwart: mayonaise en tomaat, 4e kwart: plakjes avocado en bacon.
- Vouw de wrap op door de hoek met kip over de ijsbergsla te vouwen, en dit door te vouwen over de mayonaise en tomaat en de kwart met bacon.
- Bak het pakketje in een koekenpan 1–2 min. per kant tot de buitenkant krokant is. Herhaal met de tweede wrap.
Tips
We hebben dit recept verbeterd op 14 oktober 2025. De krokante kip is nu nog lekkerder en makkelijker om te maken!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde wrap
- Calorieën: 738
- Vetten: 53,9
- Koolhydraten: 4,8
- Vezels: 16,2
- Eiwitten: 50,6