Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wraps met krokante kip, bacon en avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 wraps 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1 kipfilet (150 gr)
  • 50 gr amandelmeel
  • 40 gr geraspte Parmigiano Reggiano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eieren (M)
  • 25 ml slagroom of ricotta
  • 2 el kokosolie
  • 2 plakken bacon of ontbijtspek
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 handjes ijsbergsla (50 gr)
  • 2 Lowcarbchef wraps
  • 2 el (pesto)mayonaise

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in kleinere hapklare stukjes. Meng in een kom het amandelmeel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en de kruiden goed door elkaar. Kluts in een ander bakje de eieren samen met de slagroom los.
  2. Dip de stukjes kip in het amandelmeel mengsel, daarna in de losgeklopte eieren en vervolgens weer in het meel. Herhaal deze stap, totdat alle stukjes kip rondom gepaneerd zijn.
  3. Verwarm 2 el kokosolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar. Zorg ervoor dat er genoeg olie in de pan zit, want anders brand je kip snel aan en krijg je geen krokant laagje.
  4. Prak ondertussen de avocado fijn en snijd de tomaat in schijfjes en de ijsbergsla fijn. Haal de kip na het bakken uit de pan en voeg de plakjes bacon toe aan dezelfde pan. Bak binnen 2 tot 4 minuten krokant.
  5. Pak nu een schone pan en bak hierin de wraps aan beide kanten kort in de koekenpan, 1 minuut per kant.
  6. Leg de wraps op een bord en besmeer met de geprakte avocado en verdeel de plakjes tomaat en de gesneden ijsbergsla over de wraps. Laat de bacon uitlekken op een keukenpapier en voeg dit vervolgens samen met de stukjes kip toe aan de wraps.
  7. Verdeel ten slotte de (pesto)mayonaise over de wraps en draai ze dan voorzichtig dicht. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap
  • Calorieën: 878
  • Vetten: 68,3
  • Koolhydraten: 8,9
  • Vezels: 16,1
  • Eiwitten: 49,4