Print
Heerlijk zalmfilet gebakken in de oven en op smaak gebracht met citroen en dille.

Zalm met citroen en dille

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

  • 4 verse zalmfilets (ca. 500 gr)
  • 50 gr gesmolten boter
  • citroensap van 1 citroen
  • 1/2 el gedroogde dille
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
  2. Meng vervolgens de citroensap en de gesmolten boter in een kleine kom. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en besprenkel de filets met het botermengsel.
  3. Breng de zalmfilets op smaak met de dille, knoflookpoeder, peper en zout en bak de filets 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de filets na het bakken eventueel met schijfjes citroen en een frisse saus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 zalmfilet
  • Calorie├źn: 320
  • Vetten: 22,1
  • Koolhydraten: 2,4
  • Eiwitten: 25,7
Copy link