Een portie gebakken zalm met basilicum en tomaat.

Zalm met tomaat en basilicum

Een lekker en simpel koolhydraatarm visgerecht!

Dit is een heerlijk visrecept met zalm, basilicum, tomaat, olijfolie en Parmezaanse kaas. De zalmfilets kun je bereiden in de oven of op de barbecue. Ik heb dit recept zelf in de winter gemaakt en de zalmfilets daarom in de oven gebakken. Bekijk halverwege de baktijd even hoe het met de zalmfilets gaat. De zalmfilets kunnen namelijk snel uitdrogen als je ze te lang bakt.

Serveersuggestie:
Bij de zalmfilets heb ik een portie asperges met Parmezaanse kaas en een opscheplepel bloemkoolpuree geserveerd. Het is natuurlijk ook mogelijk om andere bijgerechten bij de zalmfilets te serveren. Bekijk eventueel onze koolhydraatarme bijgerechten om inspiratie op te doen! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Een portie gebakken zalm met basilicum en tomaat.

Zalm met tomaat en basilicum

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 30 minutes
  • Porties: 2 filets
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets (300 gr totaal)
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 rode ui, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een stuk aluminium folie ingevet met bakspray. Leg de zalmfilets op een vel aluminiumfolie. Bestrooi de filets met de gedroogde basilicum en plaats hierboven op de blokjes tomaat en ui. Besprenkel de zalm dan met de el olijfolie en strooi daarboven op de geraspte Parmezaanse kaas.
  2. Bak de zalmfilets ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de Parmezaanse kaas licht bruin kleurt.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 filet
  • Calorieën : 395
  • Vetten : 24,9
  • Koolhydraten : 4,0
  • Eiwitten : 32,7

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*