Zalm met broccolirijst en teriyakisaus.

Zalm teriyaki met broccolirijst

Zin in een makkelijke en frisse koolhydraatarme avondmaaltijd? Dan is deze zalm teriyaki met broccolirijst perfect. Deze oosterse maaltijd is super lekker, voedzaam en gezond. Je hebt slechts een aantal ingrediënten nodig en je bordje zet je binnen 25 minuten op tafel. Dit maakt het een ideaal gerecht voor als je een keer weinig tijd of zin hebt om te koken. Het belangrijkste onderdeel van deze maaltijd is natuurlijk de zalm teriyaki. De zalm hebben we in een zelfgemaakte teriyakisaus gaar gebakken in de oven. Bij de zalm hebben we broccolrijst met ui, citroen en bosui geserveerd. Een perfecte combinatie tussen hartig en fris. Door broccolirijst te gebruiken in plaats van witte rijst bevat de maaltijd meer groente en minder koolhydraten. Zo bevat een portie slechts 5 gr koolhydraten. Deze avondmaaltijd is dus ook geschikt voor mensen die een streng keto of koolhydraatarm dieet volgen!

Tips:
Met dit recept maak je zalm teriyaki met broccolirijst voor twee personen. Als je geen fan bent van broccolirijst kun je dit vervangen door bloemkoolrijst of een andere koolhydraatarme rijst. Verder kun je extra groente toevoegen, zoals asperges of een salade. De maaltijd kun je na bereiding 2 dagen in de koelkast bewaren. hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Zalm met broccolirijst en teriyakisaus.

Zalm teriyaki met broccolirijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Japans

Schaal

Ingrediënten

Zalm teriyaki

  • 2 zalmfilets
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 el wokolie
  • 1 tl arrowroot
  • optioneel: 1 el erythritol
  • 1 el sesamzaad

Broccolirijst

  • 400 gr broccolirijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 citroenschijfjes
  • 1 stengel bosui
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een klein pannetje de sojasaus, geperste knoflook, geraspte gember, wokolie, arrowroot en het water. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook. Laat het ca. 2-3 minuten koken, totdat de saus iets is ingedikt.
  2. Leg de zalmfilets in een kleine ovenschotel en schenk de saus over de zalmfilets. Pak nu een lepel of keukenkwastje en smeer de zamfilets nog eens goed in met de saus in de schotel. Bak de zalm teriyaki 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen een sjalot fijn en fruit deze in een koekenpan met olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en wok dit binnen 4-5 minuten gaar. Breng de rijst op smaak met zout en peper Verdeel de broccolirijst over twee borden en zet op zij.
  4. Plaats de zalmfilets na het bakken op de broccolirijst en garneer met gesneden bosui en sesamzaad. Serveer de zalmfilets eventueel met eens schijfje citroen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 530
  • Vetten: 37,8
  • Koolhydraten: 5,4
  • Eiwitten: 38,4
Zalm met broccolirijst en teriyakisaus.

3 Reacties

  1. Lekker gerecht !

  2. Erg lekker recept, sinds op keto, 3e week nu al 2 x gegeten 🙂

  3. Kei lekker!
    Wel hebben wij 400 gr broccoli rijst per persoon gebakken en 2 zalm filets per persoon. Zodoende vulde het ons genoeg.

    Thanks Quint!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*