Zalmbonbon met garnalen

Zalmbonbon met garnalen

Gerookte zalm en garnalen zijn een Gouden combinatie. Beide horen ze bij de feestdagen. Zo hebben we al een heerlijke zalmcarpaccio en Hollandse garnalencocktail op onze website staan. Dit keer combineren we de twee tot een zalmbonbon, want met Kerst kan en mag alles. Je kunt de bonbon al in zijn geheel bereiden en op het moment van serveren hoef je alleen nog de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Zalmbonbon met garnalen maken

Gerookte zalm is een grote favoriet van ons met Kerst. Het is feestelijk, maar daarnaast past het ook perfect in een koolhydraatarme levensstijl. Gerookte zalm bevat 0 gram koolhydraten, maar wel heel veel gezonde vetten. Door met een voorgerecht als deze te beginnen, begin je ook gelijk met een stabiele bloedsuiker. De vetten laten de bloedsuiker niet stijgen en je hebt gelijk een goede bodem voor de rest van het diner.

Deze bonbon bevat naast vetten ook veel eiwitten. De eiwitten zorgen voor verzadiging en dat is wat we uiteindelijk willen bereiken. Door voldoende eiwitten te eten maak je het jezelf gemakkelijker om van de koolhydraatrijke producten op tafel af te blijven.

Deze bonbon maken is heel simpel. Je hebt een bakje nodig met een diameter van 12 cm en vershoudfolie. Het bakje bedek je helemaal met vershoudfolie. Druk het ook goed aan op de bodem van de bakjes. Dit maakt het gemakkelijker om straks een mooie bonbon te vormen. Zorg dat het bakje helemaal bedekt is met de gerookte zalm en dat je geen open plekjes hebt, neem ook de randen mee. Doe je dit niet nauwkeurig dan zullen er gaten in de bonbon zijn en komt de vulling er tussendoor. Laat de vulling ook even in de koelkast opstijven om het lekken van de vulling te voorkomen.

Tips
Je kunt van de twee bonbons ook vier kleine maken. Gebruik dan vier bakjes met een diameter van 6 in plaats van 12. Je kunt het recept ook verdubbelen voor vier grote bonbons. Wil je de bonbons gebruiken als voorgerecht om te delen? Maak van dit recept dan vier bonbons en leg ze op een mooie schaal. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere kerst recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zalmbonbon met garnalen

Zalmbonbon met garnalen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 grote bonbons of 4 kleine 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 citroen
  • 1 el verse dille
  • 1/4 tl tomatenpuree
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl olijfolie
  • 60 ml crème fraîche
  • 1 tl mayonaise
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 200 gr gerookte zalm
  • 15 gr pijnboompitten
  • 2 handjes gemengde sla
  • zout en peper naar smaak
  • verse dille voor garnering

Bereidingswijze

  1. Pak twee kleine ronde bakjes met een diameter van 12 cm. Bedek de bakjes met vershoudfolie en zorg dat er ook wat over de randen heen ligt zodat je dit straks makkelijk kunt dichtvouwen.
  2. Rasp de schil van een kwart citroen en pers wat citroensap uit. Doe dit in een kleine kom. Snijd de dille fijn en voeg dit bij het citroensap. Meng dit samen met de tomatenpuree, gedroogde kruiden, olijfolie, crème fraîche en mayonaise. Voeg de garnalen toe en roer nog een keer goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet het nu in de koelkast voor 10 minuten.
  3. Verdeel de zalm over het vershoudfolie in de bakjes. Zorg dat er ook wat zalm over de randen ligt en dat er geen gaten zijn zonder zalm.
  4. Haal het garnalenmengsel uit de koelkast en verdeel over de twee bakjes. Schep het garnalenmengsel in het midden van het bakje en vorm er een balletje van.
  5. Vorm nu met gebruik van het vershoudfolie balletjes van de zalm. Sla de zalm naar binnen en trek het folie goed aan. Als je alle randen naar binnen hebt gevouwen en de zalmbonbon gevormd is leg je hem terug in de koelkast, in het folie zodat er een stevige bonbon ontstaat.
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitten en snijd twee schijfjes van de citroen. Haal de bonbon na 15 minuten of bij serveren uit de koelkast. Pak twee mooie bordjes en leg hier wat sla op.
  7. Haal de bonbon uit het folie en leg op het bedje van sla. Garneer met pijnboompitten, verse dille, het schijfje citroen, zout en peper. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote bonbon (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 453
  • Vetten: 33,9
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 33,9
Zalmbonbon met garnalen

3 Reacties

  1. Het was een succes als voorgerecht met Kerstmis. Erg lekker.

    Reageer
  2. Ik ga het maken voor kerst,
    Complimenten voor jullie recepten en ideeën. Ik vind ook leuk de uitleg voor elke recept.
    Bedankt 🙏






    Reageer
  3. Bijzonder makkelijk om te maken en het smaakt echt restaurantwaardig. Daarnaast ziet het er ook nog een heel feestelijk uit.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*