Zalmcarpaccio met mosterd-dille dressing

Zalmcarpaccio met mosterd-dille dressing

Een klassiek voorgerecht met de feestdagen is carpaccio gemaakt van ossenhaas, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een truffelmayonaise. We komen dit jaar met een variatie op dit recept, namelijk een zalmcarpaccio! We maken dit recept van gerookte zalm, pijnboompitten, rucola en een dressing van mosterd en dille. Feestelijk, voedzaam en leuk ter afwisseling!

Zalmcarpaccio maken

Deze carpaccio maak je heel gemakkelijk door de gerookte zalm in een rondje op een bord te leggen, een sjalotje te snijden en pijnboompitten te roosteren. Bij de carpaccio serveren we een simpele dressing gemaakt van mosterd, dille, olijfolie en suikervrije stroop. In de traditionele mosterddille saus wordt gemaakt met honing. Wij gebruiken de suikervrije variant van Steviala, de Sweet Bee. Deze siroop bevat geen suiker, maar het geeft je dressing wel een zoete smaak.

Tijdens de feestdagen kun je de portie van dit recept verdubbelen zodat je een grote schaal van deze carpaccio hebt om te delen. Je kunt de portie ook halveren als je meerdere voorgerechten per persoon wilt serveren. In plaats van pijnboompitten kun je ook andere noten gebruiken zoals fijn gehakte macadamia noten.

Tips
Dit recept is niet alleen lekker tijdens de feestdagen, maar ook voor een gewone lunch. Met dit recept maak je een voorgerecht voor 2 personen. Als je de carpaccio als volwaardige lunch wilt eten, raad ik aan om dit recept voor 1 persoon te maken. Je kunt er in dit geval nog wat extra komkommer of sla aan toevoegen. Bekijk voor meer inspiratie ook andere voorgerechten en kerst recepten.

Print
Zalmcarpaccio met mosterd-dille dressing

Zalmcarpaccio met mosterd-dille dressing

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Zalmcarpaccio

  • 15 gr pijnboompitten
  • 1 kleine sjalot
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 el kappertjes
  • 20 gr rucola
  • 1 takje verse dille

Mosterd-dille dressing

  • 2 takjes verse dille
  • 1 grote tl grove mosterd
  • 1 tl Holy Hon of andere suikervrije stroop
  • 15 ml olijfolie
  • snufje zout
  • citroensap naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan boven een laag vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster deze kort, houd de pan goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
  2. Maak de dressing door de verse dille fijn te snijden. Voeg dit samen met de mosterd, suikervrije stroop, olijfolie, zout en citroensap toe aan een kommetje en meng goed door elkaar.
  3. Snijd een sjalotje fijn of in ringen en rasp de Parmezaanse kaas of gebruik Parmezaanse kaas flakes. Pak 2 kleine bordjes en verdeel de gerookte zalm over de bordjes. Garneer met kappertjes, sjalot, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  4. Besprenkel de borden met de dressing en garneer eventueel met een takje of fijngesneden dille. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 254
  • Vetten: 19,3
  • Koolhydraten: 2,2
  • Vezels: 0,9
  • Eiwitten: 17,5
Zalmcarpaccio met mosterd-dille dressing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*