Zalmfilet gegrild op de barbecue en gegarneerd met citroen en kappertjes.

Zalmpakketje met citroen en kappertjes

Een heerlijk koolhydraatarm barbecue recept!

Niets is lekkerder dan een heerlijke stukje gegrilde zalm van de barbecue. Je kunt de zalm direct grillen, maar de kans is groot dat filet bij het draaien uit elkaar valt. Ik bak mijn zalm daarom het liefst in een pakketje aluminiumfolie. Op deze manier kan het niet misgaan en heb je een heerlijk sappig en mals stukje gebakken zalm! Probeer dit zalmpakketje met citroen en kappertjes en ervaar het zelf!

Zalm, een gezonde keuze

Zalm is naast dat het heerlijk smaakt ook erg gezond. Zalm bevat namelijk veel omega 3 vetzuren. Dit zijn gezonde vetten die de kans op hart- en vaatziekten verlagen! Daarnaast is zalm ook rijk aan eiwitten. Het kost het lichaam veel tijd en energie om eiwit te verwerken. Omdat die verwerking veel tijd kost, blijf je langer verzadigd en ben je minder snel geneigd om na de maaltijd nog iets te snoepen! Dit geldt tevens voor alle vis soorten. Neem een kijkje bij onze overige koolhydraatarme vis recepten.


Kooktip(s):
Bij het maken van de zalm pakketjes is het belangrijk om een groot stuk aluminiumfolie te gebruiken. Hierdoor weetje zeker dat de sappen niet uit het pakje kunnen lekken en dat alle aroma’s bewaard blijven!

Print
Zalmfilet gegrild op de barbecue en gegarneerd met citroen en kappertjes.

Zalmpakketje met citroen en kappertjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (150 gr per stuk)
  • 60 ml olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 8 plakjes citroen
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml witte wijn
  • 4 tl kappertjes

Bereidingswijze

  1. Smeer de boven en onderkant van zalmfilets in met olijfolie en breng de filets op smaak met zout, peper en rozemarijn. Plaats elk stuk gekruide zalm op een stuk folie dat groot genoeg is om de zalm te bedekken.
  2. Plaats nu boven op elk stuk zalm 2 citroenschijfjes, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels wijn en 1 eetlepel kappertjes. Vouw vervolgens de aluminiumfolie goed dicht.
  3. Zet een grillpan op matig hoog vuur aan of steek de barbecue aan. Doe de zalmpakketjes in de pan of plaats aan de zijkant van de grill op de barbecue om zo indirect te grillen. Bak de zalmpakketjes 8-12 minuten in de pan of op de barbecue. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 453
  • Vetten: 36,7
  • Saturated Fat: 4,0
  • Koolhydraten: 2,0
  • Eiwitten: 28,8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*