Print
Zalmfilet gegrild op de barbecue en gegarneerd met citroen en kappertjes.

Zalmpakketje met citroen en kappertjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediƫnten

  • 4 zalmfilets (150 gr per stuk)
  • 60 ml olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 8 plakjes citroen
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml witte wijn
  • 4 tl kappertjes

Bereidingswijze

  1. Smeer de boven en onderkant van zalmfilets in met olijfolie en breng de filets op smaak met zout, peper en rozemarijn. Plaats elk stuk gekruide zalm op een stuk folie dat groot genoeg is om de zalm te bedekken.
  2. Plaats nu boven op elk stuk zalm 2 citroenschijfjes, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels wijn en 1 eetlepel kappertjes. Vouw vervolgens de aluminiumfolie goed dicht.
  3. Zet een grillpan op matig hoog vuur aan of steek de barbecue aan. Doe de zalmpakketjes in de pan of plaats aan de zijkant van de grill op de barbecue om zo indirect te grillen. Bak de zalmpakketjes 8-12 minuten in de pan of op de barbecue. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • CalorieĆ«n: 453
  • Vetten: 36,7
  • Saturated Fat: 4,0
  • Koolhydraten: 2,0
  • Eiwitten: 28,8
Copy link