Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

Zalmquiche met spinazie

Het is weer tijd voor een koolhydraatarme quiche! Zoals jullie weten ben ik dol op quiche gerechten. De basis van een quiche is vaak hetzelfde, maar de variaties zijn eindeloos. Het is een perfecte manier om restjes te verwerken en voedselverspilling tegen te gaan. Dit keer heb ik een zalmquiche met spinazie gemaakt. De combinatie van zalm, spinazie en kaas in deze quiche is hemels! Normaal gesproken gebruik je bij het maken van een quiche een hartige taartbodem, maar ik heb de bodem bewust weggelaten. Hierdoor bevat een portie van deze zalmquiche met spinazie slechts 3,3 gr koolhydraten. Dit maakt het perfect om te eten als koolhydraatarme lunch of avondmaaltijd!

Tips:
Serveer de zalmquiche eventueel met een lekker koolhydraatarm bijgerecht, zoals deze ovenschotel met spruitjes en bacon. Je kunt de quiche na het bakken 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie achter te laten.

Print
Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

Zalmquiche met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 55
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 5 middelgrote eieren
  • 400 gr spinazie
  • 2 el boter of olijfolie
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr zalm
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl dille
  • zout en peper naar smaak
  • 70 gr geraspte Goudse kaas of mozzarella
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een middelgrote kom de eieren, kookroom, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, dille, zout, peper en geraspte kaas. Verwarm vervolgens een el boter of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie binnen 3-4 minuten gaar.
  2. Laat de spinazie na het bakken goed uitlekken in een vergiet en knijp eventueel met de handen het overtollige vocht uit de spinazie. Voeg de spinazie dan toe aan de kom met de eieren en meng dit met een garde goed door elkaar. Maak vervolgens de koekenpan schoon en verwarm hierin een el boter of olijfolie. Voeg de gesneden ui toe en fruit dit 2-3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg de uitjes na het bakken toe aan de kom met de eieren
  3. Snijd vervolgens de zalm in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van een ingevette quichevorm. Giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en garneer met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
  4. Bak de zalmquiche met spinazie 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 450
  • Vetten: 34,1
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 30,9
Zalmquiche met spinazie

16 Reacties

  1. Welke vorm zalm te gebruiken; gerookt, rauw, blik?

  2. Top, heerlijk! Vooraf klaargemaakt, zelfs een paar stukken ingevroren.
    Zonder verwarmen opgegeten.

  3. Voor mij mag het iets meer gekruid. Maar héérlijk. Zowel warm als koud!

  4. Hoi! Het lijkt me een lekker recept, maar ik vroeg me af of dit ook met kipfilet kan?
    Zo ja, moet ik dan eerst de kipfiletstukjes bakken en vervolgens (net als de zalm) de stukjes over de bodem verdelen?

    • Quint Kames

      Hi Suzn,

      In theorie zou het moeten kunnen. Ik zou de kipfilet dan in blokjes snijden, kruiden en voorbakken. Vervolgens kun je gebakken kip over de bodem verdelen en het recept volgen.

      Groetjes,

      Quint

  5. Lies van Dijken

    Spinaziezalmquiche : hemels! En ook de worteltaart! Bedankt!

  6. De recepten zijn redelijk makkelijk te maken, een nadeel ik moet altijd rekenen met de hoeveelheid ingrediënten, omdat ik maar alleen ben, er bestaat wel een “upscale” mogelijkheid maar “downscale”.
    Verder alle lof voor de recepten heb er al verscheidene gekookt en mij smaakten ze fantastisch.
    Sommige ingrediënten zijn wat moeilijk te verkrijgen, en de hoeveelheid die ik er dan van gebruik zijn vrij klein, zodat ik de rest meestal weg kan gooien als ik het weer wil gebruiken. (bedorven)

    • Quint Kames

      Hi Harry,

      Bedankt voor je feedback. Hier gaan we mee aan de slag. Downscale functionaliteit komt er zeker aan en in de toekomst zullen wij ook meer recepten voor een persoon op onze site delen.

      Groetjes,

      Quint

  7. Heerlijk recept twee quiches gemaakt dus van alles iets meer. Met 3 man en alles op. Super gewoon doorgaan 🙂

  8. Geweldig! Wel een eigen draai aangegeven;)
    Ik heb grote zak roerbakgroente extra toegevoegd, extra teentjes knoflook en ipv zalm in de oven; gerookte zalm gebruikt en er koud overgedaan. Te lekker dit 🤗

  9. Judith van Pol

    Het was heerlijk. Ik heb gerookte zalm gebruikt en er nog paprika en wat meer kruiden doorheen gedaan.

  10. i p v kookroom kan ik toch ook gewone slagroom gebruiken ?
    Downscale zou handig zijn. Wij zijn met 2 personen.

    • Quint Kames

      Hi,

      Dat kan zeker. We zijn druk bezig met een downscale button en zullen in de toekomst ook meer gerechten posten voor 2 personen :).

      Gr,

      Quint

  11. Ach wat lekker, al zal ik elke dag moeten eten zei mijn man😂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*