Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

Zalmquiche met spinazie

Het is weer tijd voor een koolhydraatarme quiche! Zoals jullie weten ben ik dol op quiche gerechten. De basis van een quiche is vaak hetzelfde, maar de variaties zijn eindeloos. Het is een perfecte manier om restjes te verwerken en voedselverspilling tegen te gaan. Dit keer heb ik een zalmquiche met spinazie gemaakt. De combinatie van zalm, spinazie en kaas in deze quiche is hemels! Normaal gesproken gebruik je bij het maken van een quiche een hartige taartbodem, maar ik heb de bodem bewust weggelaten. Hierdoor bevat een portie van deze zalmquiche met spinazie slechts 3,3 gr koolhydraten. Dit maakt het perfect om te eten als koolhydraatarme lunch of avondmaaltijd!

Tips:
Serveer de zalmquiche eventueel met een lekker koolhydraatarm bijgerecht, zoals deze ovenschotel met spruitjes en bacon. Je kunt de quiche na het bakken 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie achter te laten.

Print
Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

Zalmquiche met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 55
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 5 middelgrote eieren
  • 400 gr spinazie
  • 2 el boter of olijfolie
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr zalm
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl dille
  • zout en peper naar smaak
  • 70 gr geraspte Goudse kaas of mozzarella
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een middelgrote kom de eieren, kookroom, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, dille, zout, peper en geraspte kaas. Verwarm vervolgens een el boter of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie binnen 3-4 minuten gaar.
  2. Laat de spinazie na het bakken goed uitlekken in een vergiet en knijp eventueel met de handen het overtollige vocht uit de spinazie. Voeg de spinazie dan toe aan de kom met de eieren en meng dit met een garde goed door elkaar. Maak vervolgens de koekenpan schoon en verwarm hierin een el boter of olijfolie. Voeg de gesneden ui toe en fruit dit 2-3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg de uitjes na het bakken toe aan de kom met de eieren
  3. Snijd vervolgens de zalm in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van een ingevette quichevorm. Giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en garneer met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
  4. Bak de zalmquiche met spinazie 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 450
  • Vetten: 34,1
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 30,9
Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

45 Reacties

  1. We hebben dit heerlijke gerecht op een avond gegeten. We hielden wat over en hadden dit de volgende dag als lunch opgemaakt. Ook dan is het nog zalig.

    Reageer
  2. Fantastisch! Zeer zeker de moeite waard !

    Reageer
  3. Het is erg lekker! Ik had nog een klein stukje blauwe schimmelkaas, dat heb ik toegevoegd. Ik ga het zeker vaker klaarmaken.

    Reageer
  4. Hi Quint, wil dit lekkere recept morgen maken, maar hoef niet persé lowcarb te eten. Kun je er zonder problemen een bodem van quichedeeg aan toevoegen of verandert het recept dan?

    Reageer
    • Hi Ellen,

      Je kunt er prima een korstdeeg aan toevoegen, misschien dat de vulling dan iets te veel is, maar je kunt dan evt. een ei minder gebruiken of een grotere quichevorm. Ook qua baktijd indien nodig aanpassen.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  5. Heerlijk! Gemaakt voor 1 persoon door de receptuur aan te passen, was echt prima te doen.
    Ik heb echt heerlijk gegeten.

    Reageer
  6. We hebben heerlijk gegeten. Bedankt voor het recept.

    Reageer
  7. Jose van Breugel

    Ik ben alles behalve een kol in de keuken maar deze is me toch goed gelukt! Heerlijk ik hou hiervan. Ik kook niet koolhydraat arm maar heb al vele recepten uitgeprobeerd en ze zijn allemaal geweldig. Bedankt voor het delen

    Reageer
    • Gaat de zalm (zalmmoot in stukken gesneden) er rauw bij?
      Kan ik bij dit recept ook champignons bij doen?

      Ik ga ‘m zo maken 🤗

      Reageer
  8. Claudia van Huizen

    Al een aantal keer gemaakt: héérlijk! In plaats van bladerdeeg heb ik de bodem en zijkanten gekleed met gerookte zalmplakjes: geeft een ziltige smaak. Wel minder zout gebruiken anders wordt het te zoutig. En afgewisseld met broccoli ipv spinazie.

    Reageer
  9. Voor 4 personen gemaakt. Was super! En erg makkelijk te maken. Aanrader!

    Reageer
  10. heel lekker maar te veel voor 1 persoon. Nu dacht ik dat vries ik het in maar is het niet zo dat je spinasie maar een keer mag opwarmen ?

    Reageer
    • Hi!

      Je kunt de quiche prima invriezen. Je kunt spinazie ook prima opwarmen, dit is een voedingsfabel. Je moet het alleen snel afkoelen en koud in de koelkast of vriezer bewaren, Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien.

      Reageer
  11. Heerlijk recept! Iets méér kruiden gebruiken en hij is perfect. Na het bakken afgetopt met verse bieslook.

    Reageer
  12. Wat is dit lekker zeg

    Reageer
  13. Echt genoten van dit gerecht..wel wat extra Spice aangebracht maar deze staat en blijft er bij ons in!

    Reageer
  14. Heerlijke quiche, of gevulde omelet zoals manlief het noemt. Omdat ik niet van de uien en knoflook poeder ben en de verse producten verkies, de spinazie gebakken met 1 teen geperste knoflook en daarna een middel grote ui met 2 kleine tenen geperste knoflook gebakken. Dit toegevoegd aan het eiermengsel en het geheel was prima op smaak!

    Reageer
  15. In 1 woord fantastisch. Vond vreemde combi…. Zalm met kaas, maar ben blij verrast.
    Aanrader!

    Reageer
  16. Was erg lekker! Ik heb mijn quichevorm met keukenpapier bekleed, dan kan je hem er makkelijk uit halen en blijft er niks plakken. Het bekleden gaat het makkelijkst door eerst je vel keukenpapier te verfrommelen en dan weer glad te strijken. Je kan nu heel makkelijk de rondingen van je vorm volgen.
    Dit recept is een blijvertje, verse dille was er lekker erdoor. Alleen moet ik nog wat verzinnen om het minder flauw te maken.

    Reageer
  17. Terug een heerlijke quiche recept, dank je!

    Reageer
  18. Super tof recept heel lekker met zalm snippers !
    Bedankt voor het delen

    Reageer
  19. In één woord: geweldig!!! Na een heel drukke dag had ik niet zoveel tijd en energie meer over, maar dit recept valt in de categorie appeltje-eitje. Heerlijk genoten en dit blijft een favoriet hoor!

    Reageer
  20. Super lekker. Zelf nog wat Chili kruiden aan toegevoegd wat het geheel een lekker pitje gaf.
    Voor herhaling vatbaar, maar eerst maar eens wat meer van jullie recepten proberen😜
    Groet,
    Brenda en Floor

    Reageer
  21. Genoten van deze quiche! Zelfs mijn zoon die aanvankelijk dacht het niet te lusten….

    Reageer
  22. Heb de quiche zojuist voor het eerst gemaakt. Kan ik de overige porties invriezen?

    Reageer
    • Hi Wendy,

      Je kunt de quiche per portie invriezen. Als je de quiche weer wilt eten kun je de porties ontdooien in de koelkast en in de oven opwarmen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  23. Ach wat lekker, al zal ik elke dag moeten eten zei mijn man😂

    Reageer
  24. i p v kookroom kan ik toch ook gewone slagroom gebruiken ?
    Downscale zou handig zijn. Wij zijn met 2 personen.

    Reageer
    • Hi,

      Dat kan zeker. We zijn druk bezig met een downscale button en zullen in de toekomst ook meer gerechten posten voor 2 personen :).

      Gr,

      Quint

      Reageer
  25. Judith van Pol

    Het was heerlijk. Ik heb gerookte zalm gebruikt en er nog paprika en wat meer kruiden doorheen gedaan.

    Reageer
  26. Geweldig! Wel een eigen draai aangegeven;)
    Ik heb grote zak roerbakgroente extra toegevoegd, extra teentjes knoflook en ipv zalm in de oven; gerookte zalm gebruikt en er koud overgedaan. Te lekker dit 🤗

    Reageer
  27. Heerlijk recept twee quiches gemaakt dus van alles iets meer. Met 3 man en alles op. Super gewoon doorgaan 🙂

    Reageer
  28. De recepten zijn redelijk makkelijk te maken, een nadeel ik moet altijd rekenen met de hoeveelheid ingrediënten, omdat ik maar alleen ben, er bestaat wel een “upscale” mogelijkheid maar “downscale”.
    Verder alle lof voor de recepten heb er al verscheidene gekookt en mij smaakten ze fantastisch.
    Sommige ingrediënten zijn wat moeilijk te verkrijgen, en de hoeveelheid die ik er dan van gebruik zijn vrij klein, zodat ik de rest meestal weg kan gooien als ik het weer wil gebruiken. (bedorven)

    Reageer
    • Hi Harry,

      Bedankt voor je feedback. Hier gaan we mee aan de slag. Downscale functionaliteit komt er zeker aan en in de toekomst zullen wij ook meer recepten voor een persoon op onze site delen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Ik heb ook dat probleem van alleen te moeten eten, mijn man eet het niet mee. Omdat de meeste recepten voor 4 pers zijn halveer ik het en eet er 2 dagen van.

      Reageer
  29. Lies van Dijken

    Spinaziezalmquiche : hemels! En ook de worteltaart! Bedankt!

    Reageer
  30. Hoi! Het lijkt me een lekker recept, maar ik vroeg me af of dit ook met kipfilet kan?
    Zo ja, moet ik dan eerst de kipfiletstukjes bakken en vervolgens (net als de zalm) de stukjes over de bodem verdelen?

    Reageer
    • Hi Suzn,

      In theorie zou het moeten kunnen. Ik zou de kipfilet dan in blokjes snijden, kruiden en voorbakken. Vervolgens kun je gebakken kip over de bodem verdelen en het recept volgen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  31. Voor mij mag het iets meer gekruid. Maar héérlijk. Zowel warm als koud!

    Reageer
  32. Top, heerlijk! Vooraf klaargemaakt, zelfs een paar stukken ingevroren.
    Zonder verwarmen opgegeten.

    Reageer
  33. Welke vorm zalm te gebruiken; gerookt, rauw, blik?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*