Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

Zalmquiche met spinazie

Het is weer tijd voor een koolhydraatarme quiche! Zoals jullie weten ben ik dol op quiche gerechten. De basis van een quiche is vaak hetzelfde, maar de variaties zijn eindeloos. Het is een perfecte manier om restjes te verwerken en voedselverspilling tegen te gaan. Dit keer heb ik een zalmquiche met spinazie gemaakt. De combinatie van zalm, spinazie en kaas in deze quiche is hemels! Normaal gesproken gebruik je bij het maken van een quiche een hartige taartbodem, maar ik heb de bodem bewust weggelaten. Hierdoor bevat een portie van deze zalmquiche met spinazie slechts 3,3 gr koolhydraten. Dit maakt het perfect om te eten als koolhydraatarme lunch of avondmaaltijd!

Tips:
Serveer de zalmquiche eventueel met een lekker koolhydraatarm bijgerecht, zoals deze ovenschotel met spruitjes en bacon. Je kunt de quiche na het bakken 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie achter te laten.

Print
Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

Zalmquiche met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 55
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 5 middelgrote eieren
  • 400 gr spinazie
  • 2 el boter of olijfolie
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr zalm
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl dille
  • zout en peper naar smaak
  • 70 gr geraspte Goudse kaas of mozzarella
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een middelgrote kom de eieren, kookroom, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, dille, zout, peper en geraspte kaas. Verwarm vervolgens een el boter of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie binnen 3-4 minuten gaar.
  2. Laat de spinazie na het bakken goed uitlekken in een vergiet en knijp eventueel met de handen het overtollige vocht uit de spinazie. Voeg de spinazie dan toe aan de kom met de eieren en meng dit met een garde goed door elkaar. Maak vervolgens de koekenpan schoon en verwarm hierin een el boter of olijfolie. Voeg de gesneden ui toe en fruit dit 2-3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg de uitjes na het bakken toe aan de kom met de eieren
  3. Snijd vervolgens de zalm in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van een ingevette quichevorm. Giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en garneer met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
  4. Bak de zalmquiche met spinazie 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 450
  • Vetten: 34,1
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 30,9

2 Reacties

  1. Welke vorm zalm te gebruiken; gerookt, rauw, blik?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*