Cottage cheese is rijk aan eiwitten en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt in recepten. Op onze site hebben we bijvoorbeeld al een hartige variant van een cottage cheese ontbijtbowl, en in dit recept laten we zien hoe je de zoete variant maakt. Je kunt makkelijk met dit recept variëren door de toppings aan te passen.
Hoe maak je deze cottage cheese bowl?
De basis voor dit zoete ontijtje is cottage cheese, een eiwitrijk zuivelproduct met korrelige structuur. We mengen het met wat kokosyoghurt om het romiger te maken. Als je niet zo’n fan bent van de smaak van kokos, dan kun je ook Griekse yoghurt gebruiken. Als topping voegen we bosbessen, frambozen, kokos, noten en zaden toe. Je kunt ook aardbeien, bramen of ander fruit naar keuze gebruiken. Als je extra tijd over hebt en je ontbijtje nog lekkerder wil maken, kun je het fruit ook in een pannetje warm maken met wat erythritol, om een soort vructhenpuree/jam te maken.
Tips
Aan dit gerecht kun je zoveel toevoegen en weglaten als je zelf wilt. Andere lekkere opties voor de topping zijn walnoten, hazelnoten, notenpasta of keto granola.
PrintZoete cottage cheese onbijtbowl
- Bereidingstijd: 5
- Totale tijd: 5
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
- 150 gr cottage cheese
- 2 el kokosyoghurt, volvet of Griekse yoghurt
- handje verse blauwe bessen
- handje verse frambozen
- 5 tot 10 noten naar keuze, gehakt
- 1 tl chiazaad
- 1 tl hennepzaad
- 1 tl cacaonibs
- 1 el pompoenpitten
- 1 el kokosvlokken
- snufje kaneel
- 1 tl Lowcarbchef Maple Syrup
Bereidingswijze
- Meng de cottage cheese met de kokosyoghurt in een kom.
- Garneer dit met het verse fruit, noten, zaden, kokos en top af met de kaneel en maple siroop.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 510
- Vetten: 36,8
- Koolhydraten: 13
- Vezels: 7,4
- Eiwitten: 28,2