Schaaltje met zelfgemaakt vruchtenijs, laag in koolhydraten!

Zomers vruchtenijsje

Een gemakkelijk te maken koolhydraatarm ijs recept!

Een lekker koolhydraatarm nagerecht, een zomers vruchtenijsje. Dit vruchtenijsje gemaakt van fruit is heerlijk om te eten op een warme Zomerse dag. Veel koolhydraatarme ijs recepten moet je bereiden in een ijsmachine. Deze machine is echter duur en het bereiden van ijs in deze machine kan enkele uren duren. Gelukkig is er een makkelijke oplossing om toch snel een lekker ijsje te maken. Namelijk het gebruiken van diepvries fruit! Als je diepvries fruit samen met een beetje vloeistof in een blender mengt krijg je een ijsje met een heerlijke romige structuur.

Variatietips:
Zelf hebben wij het koolhydraatarme ijsje gemaakt met ingevroren blauwe bessen en frambozen en slagroom. Het is ook mogelijk om een andere vloeistof te gebruiken. Voor minder calorieën kun je bijvoorbeeld sojamelk, kokosmelk of yoghurt gebruiken. Maak je vruchtenijsje nog lekkerder door een van de calorievrije sauzen van Walden Farms erbij te serveren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Vragen over het recept kun je onderaan de pagina plaatsen.

Print
Schaaltje met zelfgemaakt vruchtenijs, laag in koolhydraten!

Zomers vruchtenijsje

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 5
  • Porties: 2 schaaltjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 250 gr diepvries fruit naar keuze
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl vanille aroma
  • vloeibare stevia naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een blender met een gekruist mes. Zet de blender aan en mix totdat al het diepvries fruit is verpulverd. Serveer het ijs in twee kleine schaaltjes en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 250
  • Vetten: 18,5
  • Koolhydraten: 9,4
  • Eiwitten: 3,1
Schaaltje met zelfgemaakt vruchtenijs, laag in koolhydraten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*