Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zuurkoolrolletjes met knolselderijpuree.

Zuurkoolrolletjes met ham en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote knolselderij (ca. 500 gr)
  • snufje zout
  • 1 prei
  • 1 el olijfolie of boter
  • 500 gr zuurkool
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje melk of kookroom
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl mosterd
  • 1 el roomboter, ongezouten
  • zout en peper naar smaak
  • 12 plakken schouderham
  • 100 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met een laagje water op hoog vuur en breng aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze vervolgens in blokjes. Voeg als het water kookt de blokjes samen met een snufje zout toe aan de pan. Kook deze in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en doe wat olie of boter in de pan. Roerbak de zuurkool een paar minuten en voeg dan de prei en paprikapoeder toe. Bak nog 5 minuten en voeg wat heet water toe. Laat de zuurkool nu 5-10 minuten zachtjes stoven.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Giet de knolselderij af en pureer deze met de melk of kookroom, nootmuskaat, mosterd en boter tot een gladde puree. Voeg wat extra melk of kookroom toe als de knolselderij te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Ga nu verder met de zuurkoolrolletjes. Pak twee plakjes ham en leg deze op een snijplank. Leg ze iets over elkaar zodat er een groter rolletjes ontstaat. Doe er een strookje zuurkool in samen met wat geraspte kaas. Rol de plakjes ham strak op en leg opzij.
  5. Herhaal deze stap, totdat je 6 rolletjes hebt gemaakt. Doe de overige zuurkool bij de knolselderijpuree en meng goed. Heb je heel veel zuurkool over? Maak dan een extra rolletje.
  6. Schep de knolselderijpuree over in de ovenschaal of in twee ovenschalen. Strijk glad en vorm een kuiltje in de lengte op de plek van de zuurkoolrolletjes. Leg de zuurkool rolletjes in het kuiltje en druk iets aan. Herhaal dit met alle rolletjes. Strooi de overige kaas over de zuurkoolrolletjes heen.
  7. Zet de ovenschaal in de oven voor 15-20 minuten. Haal uit de oven zodra de kaas goed gesmolten is. Verdeel de puree en de zuurkoolrolletjes over 2 borden. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 543
  • Vetten: 28,9
  • Koolhydraten: 18,7
  • Vezels: 20
  • Eiwitten: 41,8