Ingrediënten
Schaal
		
- 2 eieren (M)
 - 200 gr cottage cheese
 - 100 gr groene pesto
 - 1 grote broccolistronk of 600 gr broccoliroosjes
 - 500 gr kipfilet
 - 1 el olijfolie
 - 250 gr cherrytomaten
 - 100 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
 - 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 - 125 gr mini mozzarella (optioneel)
 - chilivlokken naar smaak (optioneel)
 - handje verse basilicum
 - 1 zakje rucola
 
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
 - Klop in een grote kom de eieren samen met de cottage cheese en pesto los. Zet apart.
 - Snijd de broccoli in roosjes en voeg dit toe aan een pan met water. Breng aan de kook en kook de roosjes ca. 3 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en breng op smaak met zout en peper.
 - Snijd de kip in blokjes en kruid met zout en peper. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan boven een hoog vuur en bak de kip goudbruin, in ca. 5 minuten.
 - Voeg de tomaten, broccoli, geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas en kip toe aan het cottage cheese-mengsel en schep alles goed door elkaar.
 - Voeg alles toe aan een ovenschaal en verdeel eventueel de mini bolletjes mozzarella over de schotel.
 - Bak de ovenschotel 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met wat chilivlokken en verse basilicum en serveer verse rucola.
 
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
 - Calorieën: 673
 - Vetten: 42,2
 - Koolhydraten: 6,2
 - Vezels: 8,9
 - Eiwitten: 62,6
 
