Ingrediënten
Schaal
- 100 gr pompoenblokjes
- 2 el hennepzaad
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 el amandelmeel of kokosmeel
- 5 gr erythritol (optioneel)
- 1 el collageen of eiwitpoeder
- 1 tl kaneel
- 135 ml kokosmelk, 17% vet
- snufje zout
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes, totdat je er met een vork doorheen kunt prikken. Giet af en pureer de blokjes met een staafmixer tot puree.
- Voeg alle droge ingrediënten toe aan een steelpan en roer de pompoenpuree door de ingrediënten. Voeg de volvette kokosmelk toe aan het pannetje en zet het vuur aan.
- Roer de pap tot goed door elkaar en verwarm boven een laag vuur. Laat de pap ca. 5 minuten boven een laag vuur indikken, tot de gewenste dikte.
- Haal de pan van het vuur en voeg een snufje zout toe. Schep de pap in een kommetje en garneer met pecannoten, bosbessen en eventueel andere toppings.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 498
- Vetten: 40,5
- Koolhydraten: 7,1
- Vezels: 9,7
- Eiwitten: 17,8