Print
Bloemkool nasi met kip en nasi groente.

Bloemkool nasi met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indonesisch

Schaal

Ingrediƫnten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 450 gr nasi / bami groente
  • 400 gr kipfiletblokjes
  • 2 el olijfolie of wokolie
  • 50 gr boemboe nasi goreng (conimex)
  • 2 stengels bosui
  • optioneel: gebakken omelet

Bovenstaande ingrediƫnten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan en bak deze binnen 5-6 minuten gaar. Snijd vervolgens de chilipeper in kleine stukjes en voeg deze samen met de rest van de groente toe aan de pan. Bak de groente ca. 2-3 minuten mee.
  2. Voeg dan de boemboe nasi goreng toe aan de pan en roer dit goed door de kip en groente. Bak ondertussen in een andere koekenpan de bloemkoolrijst binnen 2-3 minuten gaar. Voeg dan ook de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit kort mee.
  3. Bak eventueel in een andere koekenpan een omelet. Verdeel de bloemkoolnasi in 2 porties en serveer met gesneden stukjes lente-ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • CalorieĆ«n: 414
  • Vetten: 12,9
  • Koolhydraten: 20,7
  • Vezels: 13,5
  • Eiwitten: 47,9

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…

22 reviews