Een karbonade met een jus van blauwe kaas en een portie groene asperges.

Karbonade met blauwe kaas jus

Een restaurantwaardig recept:

Een koolhydraatarm hoofdgerecht, karbonade met blauwe kaas jus. Bij dit recept maak je de meest heerlijke romige blauwe kaas jus die perfect past bij de karbonade. Het smaakt en lijkt op een gerecht uit een chique restaurant. Blauwe kaas is een een type schimmelkaas met een blauwe schimmel. Het klinkt niet misschien niet lekker, maar blauwe kaas geeft een gerecht een heerlijke zoete en notige smaak.

Serveertip(s)

De karbonade kan je serveren zoals de foto hierboven met een portie groene asperges en bloemkoolrijst. Ook is de karbonade lekker met een frisse salade. Bekijk onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Een karbonade met een jus van blauwe kaas en een portie groene asperges.

Karbonade met blauwe kaas jus

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 karbonades 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Franse

Schaal

Ingrediënten

  • 4 varkenskarbonades
  • 225 ml slagroom
  • 55 gr verkruimelde blauwe kaas (roquefort)
  • 30 gr boter
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Smelt boter in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Kruid de karbonades met peper en knoflookpoeder. Bak de karbonades in boter gaar, ongeveer 20 tot 25 minuten. Draai af en toe en bruin gelijkmatig.
  2. Plaats de karbonades op een bord en dek af met aluminiumfolie. Doe de slagroom in dezelfde koekenpan en schraap elke stukje vlees wat vast aan de onderkant zit los.
  3. Doe de blauwe kaas bij de slagroom en roer goed. Verwarm de saus nog een minuut of vijf en roer voortdurend. Giet de saus over de warme karbonades en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 karbonade
  • Calorieën: 403
  • Vetten: 37,0
  • Koolhydraten: 2,4
  • Eiwitten: 15,7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*