Lekker lunchen zonder schuldgevoel? Deze keto bagels met tonijnsalade zijn een frisse, voedzame keuze voor elk moment van de dag. Je maakt ze snel klaar en ze smaken super fris en romig tegelijk. Ideaal voor als je iets voedzaams wilt dat niet zwaar op de maag ligt. Perfect voor de lunch, maar ook lekker als lichte avondmaaltijd of om mee te nemen naar je werk.
Koolhydraatarme bagels, hoe maak je die?
We maken het in dit recept lekker makkelijk voor ons zelf. We maken dit keer niet zelf bagels, maar gebruiken de koolhydraatarme & glutenvrije bagels van ons eigen merk Lowcarbchef. Deze hebben we helemaal zelf ontwikkeld en laten we afbakken door een gespecialiseerde bakker. Zo blijven ze extra lang vers en smaken ze altijd top. Je bestelt ze gewoon in onze webshop Lowcarbcenter.
De tonijnsalade maken we wel helemaal zelf, en dat is makkelijker dan je denkt. Je mixt avocado, yoghurt, mayo, verse kruiden en een beetje citroensap tot een romige saus. Daar gaat tonijn bij, knapperige bleekselderij en wat kappertjes voor een frisse bite. Even mengen, en klaar! De bagels rooster je kort in de oven, zodat ze lekker krokant zijn van buiten. Beleggen, stapelen en genieten maar.
Tips
Maak de tonijnsalade ’s ochtends of de avond van tevoren, dan hoef je de bagel alleen nog op te warmen en te vullen. Liever geen kappertjes? Een fijngehakte augurk is een lekker alternatief. En heb je geen verse dille of peterselie in huis? Gebruik dan wat bieslook of koriander. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch– en broodrecepten!
Print
Keto bagel met tonijnsalade
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 20
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Diner
Ingrediënten
- 1/2 rode ui
- 1/2 avocado
- 1/2 stengel bosui
- 5 gr verse dille
- 5 gr platte peterselie
- 1 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt, 10% vet
- sap van 1/4 citroen
- 1/2 tl dijonmosterd
- 1/2 stengel bleekselderij
- 1 blikje tonijn (uitgelekt)
- 1/2 el kappertjes
- peper en zout naar smaak
- 2 tot 4 blaadjes kropsla
- 2 Lowcarbchef keto bagels
- extra: plakjes avocado
- extra: rode ui, in ringen
Bereidingswijze
- Voeg rode ui, avocado, bosui (in ringetjes), peterselie en dille toe aan een keukenmachine of blender. Voeg mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap en Dijonmosterd toe. Meng kort tot een romige saus.
- Snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes (of nog fijner). Schep de tonijn, bleekselderij, kappertjes en een klein scheutje kappertjes vocht door de saus. Meng voorzichtig, zodat de tonijn grof blijft en breng royaal op smaak met peper en zout.
- Snijd de bagels doormidden en rooster ze kort in de oven of airfryer, zodat ze meer crispy zijn aan de buitenkant. (5 minuten op 180 graden).
- Leg op de onderste helft van elke bagel een paar blaadjes kropsla als frisse, kleurrijke basis. Schep hier de tonijnsalade hoog op.
- Leg er plakjes avocado en dunne ringen rode ui bovenop. Garneer met extra dille en eventueel wat peterselie. Plaats de bovenste helft er bovenop en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 bagel met 1/2 van de tonijnsalade
- Calorieën: 539
- Vetten: 42,4
- Koolhydraten: 4,2
- Vezels: 10,2
- Eiwitten: 29,5
