Kip tandoori met broccolirijst en paprika.

Kip tandoori met broccolirijst

Deze koolhydraatarme kip tandoori met broccolirijst maak je gemakkelijk zelf zonder kant-en-klare pakjes of zakjes. Een pakje tandoori van Knorr of Honig is handig om te gebruiken als je weinig tijd hebt, maar bevat vaak onnodig veel toegevoegd suiker en zout. Vandaar dat wij onze kip tandoori dit keer helemaal zelf hebben gemaakt. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar potjes kruiden en aan aantal basisingrediënten. De kip hebben we gemarineerd in een kruidige yoghurtmarinade en vervolgens gebakken in de koekenpan. Door de marinade blijft de kip mals en ontstaat er een lekker romig sausje met een pittige smaak. De kip tandoori hebben we geserveerd met een portie kant-en-klare broccolirijst. Hierdoor bevat een portie slechts 9,8 gr koolhydraten!

Tips:
Met dit recept maak je kip tandoori met broccolirijst voor twee personen. Je kunt het recept opschalen naar 4 of 6 porties door op de schaal knop in het recept te klikken. Je kunt eventueel extra groente aan de saus toevoegen of de broccollirijst vervangen door bloemkoolrijst. De kip tandoori kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner gerechten.

Print
Kip tandoori met broccolirijst en paprika.

Kip tandoori met broccolirijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 70
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 105
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiaas

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipblokjes
  • 150 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 400 gr broccolirijst
  • optioneel: crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kipblokjes, geraspte gember, geperste knoflook, griekse yoghurt, kaneel, cayennpeper, kurkuma, koriander, komijnpoeder, tomatenpuree, zout en peper. Dek de kom of met huishoudfolie en laat de marinade minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
  2. Snijd de ui en rode paprika in kleine stukjes en verwarm een el olijfolie in een hapjespan. Voeg de gesneden ui en paprika toe aan de pan en bak totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de gemarineerde kip en de marinade toe aan de pan en zet het vuur laag. Bak de kip in ca. 15-20 minuten gaar.
  3. Pak als de kip gaar is nog een koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de broccoli rijst toe aan de pan en wok dit binnen 2-3 minuten gaar. Verdeel de broccoli rijst en de kip tandoori over twee borden. Serveer eventueel met een portie crème fraîche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 21,3
  • Koolhydraten: 9,8
  • Vezels: 7,5
  • Eiwitten: 46,5

3 Reacties

  1. Heerlijk recept! Ik heb de kruiden wel x2 gedaan, gaf net wat meer smaak. Voor herhaling vatbaar.

  2. Lekker recept maar inderdaad hij mag wat pittiger, dus extra Cayenne, peper en zout.

  3. de marinade in een bewaarpotje met deksel. op deze manier verbruiken we minder plastiek folie;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*