Kip tandoori met broccolirijst en paprika.

Kip tandoori met broccolirijst

Deze koolhydraatarme kip tandoori met broccolirijst maak je gemakkelijk zelf zonder kant-en-klare pakjes of zakjes. Een pakje tandoori van Knorr of Honig is handig om te gebruiken als je weinig tijd hebt, maar bevat vaak onnodig veel toegevoegd suiker en zout. Vandaar dat wij onze kip tandoori dit keer helemaal zelf hebben gemaakt. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar potjes kruiden en aan aantal basisingrediënten. De kip hebben we gemarineerd in een kruidige yoghurtmarinade en vervolgens gebakken in de koekenpan. Door de marinade blijft de kip mals en ontstaat er een lekker romig sausje met een pittige smaak. De kip tandoori hebben we geserveerd met een portie kant-en-klare broccolirijst. Hierdoor bevat een portie slechts 9,8 gr koolhydraten!

Tips:
Met dit recept maak je kip tandoori met broccolirijst voor twee personen. Je kunt het recept opschalen naar 4 of 6 porties door op de schaal knop in het recept te klikken. Je kunt eventueel extra groente aan de saus toevoegen of de broccollirijst vervangen door bloemkoolrijst. De kip tandoori kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner gerechten.

Print
Kip tandoori met broccolirijst en paprika.

Kip tandoori met broccolirijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 70
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 105
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiaas

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipblokjes
  • 150 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 400 gr broccolirijst
  • optioneel: crème fraîche

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kipblokjes, geraspte gember, geperste knoflook, griekse yoghurt, kaneel, cayennpeper, kurkuma, koriander, komijnpoeder, tomatenpuree, zout en peper. Dek de kom of met huishoudfolie en laat de marinade minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
  2. Snijd de ui en rode paprika in kleine stukjes en verwarm een el olijfolie in een hapjespan. Voeg de gesneden ui en paprika toe aan de pan en bak totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de gemarineerde kip en de marinade toe aan de pan en zet het vuur laag. Bak de kip in ca. 15-20 minuten gaar.
  3. Pak als de kip gaar is nog een koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de broccoli rijst toe aan de pan en wok dit binnen 2-3 minuten gaar. Verdeel de broccoli rijst en de kip tandoori over twee borden. Serveer eventueel met een portie crème fraîche. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 21,3
  • Koolhydraten: 9,8
  • Vezels: 7,5
  • Eiwitten: 46,5
Kip tandoori met broccolirijst en paprika.

22 Reacties

  1. Marjolein Postelmans

    Heerlijk recept!! I.p.v. broccolirijst heb ik broccoli gekookt als groente erbij. Vind ik persoonlijk lekkerder. 😁

    Reageer
  2. Erg lekker. Alleen wat kokosmelk door de saus gedaan om hem wat dunner te krijgen. Volgende keer wel bloemkoolrijst ipv broccoli…

    Reageer
  3. Echt een heerlijk recept. Weer eentje die we kunnen toevoegen aan de inmiddels kange lijst van heerlijke recepten van deze site!

    Reageer
  4. Een heerlijk gerecht. Top 👍 Ga ik vaker maken. Ik heb kaneel en komijn weggelaten, hou er niet van, wat méér cayenne toegevoegd en aan het eind de crème fraîche er doorheen geroerd. Ipv met broccolirijst met bloemkoolrijst gegeten.
    Meneer Quint mijn complimenten voor de veelal lekkere recepten. Anders eten is hierdoor geen straf 😃

    Reageer
  5. Nicoline Phenning-Sno

    Vandaag gemaakt. Was heerlijk! Ik heb ook de kruiden verdubbeld en meer knoflook in gedaan. En ipv broccoli-rijst heb ik bloemkool-rijst gebruikt. Heerlijk!! Mijn man heeft voor het eerst meegegeten met de bloemkool-rijst. Meestal kookte ik voor hem echte rijst. Hij vond het ook heerlijk! Voor 2 personen was het wel een beetje veel.

    Reageer
  6. Wat een heerlijk gerecht! De crème fraiche maakt het helemaal af.

    Reageer
  7. Vandaag alvast voor morgen gemaakt. Door de marinade is het eerder stoven dan bakken .

    Reageer
  8. Inderdaad lekker anders maar voor herhaling vatbaar!Volgende keer maak ik dit een beetje pittiger dat wel.

    Reageer
  9. Was heerlijk, gaan we vaker eten 😋

    Reageer
  10. Esther de Groot

    Mag ik vragen op welk moment de koriander erbij moet? Is dit al bij de marinade of als laatste ter ‘garnering’ ik wil deze morgen gaan maken ☺️

    Reageer
    • Hi Esther,

      De gemalen koriander voeg je toe aan de marinade (stap 1). Veel succes en eet smakelijk :).

      Gr,

      Quint

      Reageer
  11. Mega lekker! Zou alleen wel de kruiden x 2 doen en de Griekse yoghurt schepje meer

    Reageer
  12. Een heerlijk recept. Je mist de rijst niet. Ik heb iets meer peper en zout gedaan maar dat is omdat ik graag zout eet. Als je niet van heet houdt wees dan voorzichtig met de cayennepeper peper. Ik deed ook daar iets meer van en dat was niet nodig achteraf. Het is echt heerlijk!

    Reageer
  13. Berta leeuwerick

    Heerlijk gegeten. Gaan we vaker eten.

    Reageer
  14. Wat een lekker recept, wel extra kruiden erin gedaan, smaakte heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  15. Erg lekker! De kinderen vonden het zelfs lekker.
    Voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  16. Heerlijk recept! Ik heb de cayenne gehalveerd want er eten kids mee. Bordjes waren leeg… Ipv kipfilet gebruik ik altijd kipdijfilet, veel zachter en lekkerder.

    Reageer
  17. was lekker en makkelijk te doen, mogen alleen wat meer kruiden in!

    Reageer
  18. de marinade in een bewaarpotje met deksel. op deze manier verbruiken we minder plastiek folie;-)

    Reageer
    • Heerlijk! Ik heb er nog wat doperwtjes op het laatst doorheen gedaan en in de marinade 2 chili pepers. Aan het einde heb ik er wat limoen overheen gedruppeld. Erg lekker gegeten! Bedankt voor de inspiratie.

      Reageer
  19. Lekker recept maar inderdaad hij mag wat pittiger, dus extra Cayenne, peper en zout.

    Reageer
  20. Heerlijk recept! Ik heb de kruiden wel x2 gedaan, gaf net wat meer smaak. Voor herhaling vatbaar.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*