Koolhydraatarme bagels met zaden.

Koolhydraatarme bagels

Op zoek naar een lekker koolhydraatarm alternatief voor brood? Probeer dan eens deze koolhydraatarme bagels! Deze gezonde bagels heb ik gemaakt van bloemkool, amandelmeel, kokosmeel en ei. De bagels zijn zacht van binnen en lekker krokant van buiten. De sesamzaad en maanzaad zorgen voor de klassieke bagel uitstraling en smaak. Je kunt de bagels zo eten of beleggen met iets hartigs of zoet. Zelf heb ik de bagels belegd met een plakje kaas, bacon, tomaat en een handje sla. Je kunt er eindeloos mee variëren, zonder je zorgen te maken over de koolhydraten. Een bagel bevat namelijk slechts 3,6 gr koolhydraten. Daarnaast zijn deze bagels ook glutenvrij, lactosevrij en keto proof!

Tips:
Met dit recept maak je vier koolhydraatarme bagels. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen of aanvullen. Zo kun je bijvoorbeeld extra zaden toevoegen, zoals pompoenpitten, lijnzaad of zonnebloempitten. Laat de bagels na het bakken goed afkoelen, zodat je ze makkelijk kunt doorsnijden en beleggen. De bagels kun je na bereiding in de koelkast of vriezer bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere brood recepten.

Print
Koolhydraatarme bagels met zaden.

Koolhydraatarme bagels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 4 bagels 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 3 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 2 eieren (M)
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snufje zwarte peper
  • 1 el maanzaad
  • 1 el sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de bloemkoolrijst toe. Wok de rijst al roerend in 4 minuten gaar. Laat de rijst even afkoelen en schep het dan in een schone theedoek of neteldoek. Wring al het vocht uit de rijst en zet opzij
  2. Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de kruiden. Voeg de eieren en bloemkoolrijst toe en meng alles nog eens goed met een garde door elkaar en laat het deeg 5 minuten rusten in de koelkast.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en roer nog eens goed in de kom. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Vorm van het deeg 4 evengrote ronde broodjes en plaats deze op het bakpapier. Maak de rondjes hoog, ze niet rijzen namelijk niet in de oven. Maak m.b.v. de steel van een vork of lepel in het midden van elk broodje een gaatje om zo een bagel te vormen.
  4. Bestrooi de bagels met sesamzaad en maanzaad en plaats ze in de oven. Bak de bagels 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan indien mogelijk de grillstand van je oven aan en grill de broodjes 2-3 minuten voor een knapperig korstje.
  5. Haal de bagels dan uit de oven en laat ze 2-3 minuten afkoelen. Snijd de bagels doormidden en beleg met kaas, bacon en sla. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bagel
  • Calorieën: 134
  • Vetten: 9,8
  • Koolhydraten: 3,6
  • Vezels: 3,4
  • Eiwitten: 6,3
Koolhydraatarme bagels met zaden.

1 reactie

  1. schitterend alternatief voor de hoge carb producten doe je normaal vind op het internet en in de supermarkten. Zal hier flink aantal keren worden herbakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*