Magnums met witte chocolade.

Koolhydraatarme witte chocolade ijsjes

De lekkerste ijsjes maak je zelf! Zo maak je met dit recept gemakkelijk zelf heerlijke koolhydraatarme witte chocolade ijsjes. Deze ijsjes lijken qua vorm en structuur er op witte chocolade magnums. Door gebruik te maken van suikervervangers en andere koolhydraatarme ingrediënten bevat onze ‘magnum’ maar liefst 84% minder koolhydraten en suiker!

Koolhydraatarme magnums maken
Reguliere witte chocolade magnums hebben een vulling van slagroom met vanillesmaak. Voor onze koolhydraatarme variant hebben we gekozen voor een vulling van slagroom en roomkaas. De vulling is verder op smaak gebracht met echte vanille van een vanillestokje. Zo krijg je een extra volle smaak van vanille door je vulling. Het leuke is dat je ook de kleine zwarte puntjes door je vulling heen ziet. In de vriezer wordt de vulling hard, maar je kunt het heel goed oplikken. De bevroren vulling dip je vervolgens in gesmolten witte chocolade. Wij hebben de suikervrije witte chocolade van balance gebruikt. Je kunt dit eventueel kopen in onze webwinkel. 

Tips
Met dit recept maak je ca. 6 grote magnum ijsjes. Wij hebben speciale magnum vormpjes gebruikt die je online kunt kopen. De magnums kun je eventueel decoreren met gehakte nootjes of suikervrije sprinkles. De ijsjes blijven zeker een maand goed in de vriezer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijs recepten.

Print
Magnums met witte chocolade.

Koolhydraatarme witte chocolade ijsjes

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 240
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 250
  • Porties: 6 ijsjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Voeg de slagroom, roomkaas, erythritol en vanille extract toe aan een mengkom. Snijd vervolgens de vanilleboon door de helft en vervolgens doormidden. Schraap met het puntje van een mesje de vanillemerg er uit en voeg dit toe aan de mengkom. Klop de inhoud van de kom vervolgens met een elektrische mixer luchtig op.
  2. Weeg 30 gram chocolade af en hak dit in kleine stukjes en roer dit vervolgens door het slagroommengsel. Schep de vulling in een spuitzak en knip het puntje eraf (groot genoeg, zodat de stukjes chocolade er door passen).
  3. Verdeel de vulling over 6 ijs of magnum vormpjes. Tik een paar keer op het aanrecht, zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Leg het stokje ook in het vormpje en dek af met huishoudfolie. Laat de ijsjes minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
  4. Smelt als de ijsjes klaar zijn de witte chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom boven een pannetje met kokend water. Voeg de chocolade en kokosolie toe en smelt al roerend. Schenk de chocolade daarna in een smalle en diepe beker.
  5. Haal de ijsjes uit de vriezer en dip ze 1 voor 1 in de witte chocolade. Doordat de ijsjes koud zijn, zal de chocolade direct stollen. Je kunt ze daarna weer inpakken in huishoudfolie en per stuk in de vriezer bewaren.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 ijsje (1/6)
  • Calorieën: 279
  • Vetten: 24,8
  • Koolhydraten: 4,1
  • Eiwitten: 3,2
Magnums met witte chocolade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*