Zin in comfortfood dat smaakt alsof je bij je favoriete fastfoodketen zit, maar dan in een gezondere, koolhydraatarme versie. Deze Big Mac Pasta Bowl is jouw nieuwe go-to voor een vullende lunch of makkelijke avondmaaltijd. Boordevol smaak, laag in koolhydraten en rijk aan eiwitten. Perfect binnen een keto- of low carb leefstijl. Je krijgt alles wat je lekker vindt aan een Big Mac, maar dan in de vorm van een romige, goedgevulde pastabowl.
De smaak van een Big Mac, maar dan gezonder!
Een Big Mac, maar dan op een gezondere manier? Ja hoor, het kan echt! Deze Big Mac Pasta Bowl is perfect als stevige lunch of makkelijke avondmaaltijd. Hij zit boordevol smaak, is lekker romig en past helemaal binnen een koolhydraatarme of keto leefstijl. We maakten al eerder populaire Big Mac recepten, zoals een salade, wraps, ovenschotel en flatbread. En nu hebben we er een nieuwe favoriet bij: Big Mac pasta! Je maakt ’m met eiwitrijke pasta, gekruid gehakt, geraspte kaas en natuurlijk onze zelfgemaakte Big Mac-saus. Daarbovenop komt een frisse salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat. Alles samen in één kom met precies de juiste balans tussen hartig, romig, fris en knapperig.
En wees gerust: dit wordt waarschijnlijk niet ons laatste Big Mac-recept. Maar deze versie is zó goed gelukt, dat je er voorlopig wel even mee vooruit kunt!
Tips
Je kunt dit gerecht makkelijk vooraf maken en later opwarmen. Bewaar de toppings en saus apart, dan blijft alles lekker vers. Je kunt ook variëren met dit recept door een andere pastasoort te gebruiken, zoals courgette-spaghetti of een andere koolhydraatarme pasta. Eén ding is zeker: als je dit eenmaal hebt geproefd, wil je het vaker eten!

Big Mac Pasta (koolhydraatarm)
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 40
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
Basis
- 200 gr FeelingOK penne
- 1/2 grote ui of 1 kleine ui
- 1 el olijfolie
- 250 gr bloemkoolrijst
- 500 gr rundergehakt
- 1/2 tot 1 tl zout, of naar smaak
- 1/2 tl zwarte peper, gemalen
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 50 gr geraspte cheddar
- 125 gr Griekse yoghurt, 10% vet
Big Mac-saus
- 30 gr mayonaise
- 30 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 30 gr suikervrije ketchup (ca. 2 el)
- 30 gr augurk, fijngesneden (ca. 2 el)
- 1/2 el witte natuurazijn
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- snufje zout
Toppings
- 200 gr ijsbergsla, extra fijngesneden
- 125 gr cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 4 augurken (Kesbeke)
- 4 tl geroosterd wit sesamzaad
Bereidingswijze
- Pasta koken. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Groente en gehakt bereiden. Snipper de halve ui fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui ca. 3 minuten tot deze glazig is. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak dit gaar in ca. 4 minuten.
- Meng het gehakt met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder. Voeg het toe aan de pan en bak rul. Gebruik een spatel om het los te maken.
- Voeg de geraspte cheddar en Griekse yoghurt toe als het gehakt gaar is. Meng goed totdat de kaas gesmolten is en het geheel romig is. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur uit.
- Big Mac saus maken. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje: mayonaise, Griekse yoghurt, ketchup, augurk, azijn, mosterd, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en zout.
- Toppings voorbereiden. Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaatjes en komkommer in blokjes, en hak de augurk.
- Serveren. Verdeel de pastamix over 4 diepe borden of kommen. Lepel er wat van de Big Mac saus over. Garneer met ijsbergsla, tomaat, komkommer, augurk en geroosterd sesamzaad.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 656
- Vetten: 39,8
- Koolhydraten: 13,8
- Vezels: 17,9
- Eiwitten: 50,9
