Quiche lorraine met spekreepjes en gruyère.,

Koolhydraatarme quiche lorraine

Het is weer tijd voor een nieuw koolhydraatarm quiche recept! Dit keer heb ik een koolhydraatarme versie van de quiche lorraine gemaakt. De quiche lorraine is een Franse klassieker en misschien wel een van de populairste quiche gerechten in Nederland. Een quiche lorraine wordt in Nederland vaak gemaakt met taartdeeg, eieren, room, melk en spekreepjes. Wij hebben de taartbodem weggelaten en de room en melk vervangen door crème fraîche en geraspte gruyère kaas. Hierdoor bevat een portie van deze quiche lorraine slechts 3,3 gram koolhydraten. Daarnaast is de quiche door de extra kaas en crème fraîche lekker romig en stevig van structuur. De hartige taartbodem ga je bij deze voedzame quiche echt niet missen. Bij ons thuis heeft iedereen ervan gesmuld!

Tips:
Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme quiche lorraine voor 4 personen. De quiche heeft een lekker pittig smaakje en dat combineert goed met een fris bijgerecht. Zelf hebben wij de quiche gegeten met een portie rucola slamelange en gesneden lente-ui. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme quiche recepten.

Print
Quiche lorraine met spekreepjes en gruyère.,

Koolhydraatarme quiche lorraine

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Frans

Schaal

Ingrediënten

  • 5 eieren (M)
  • 200 gr creme fraiche
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 200 gr spekreepjes
  • 100 gr geraspte gruyère kaas
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: lente-ui, gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de ui en prei in kleine stukjes. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesneden prei en ui. Doe de gebakken ui en prei in een bakje en maak de koekenpan schoon.
  2. Bak nu de spekblokjes goudbruin in de koekenpan. Laat de spekblokjes na het bakken uitlekken op een vel keukenpapier. Klop vervolgens de eieren los met de crème fraîche. Voeg dan de geraspte gruyère toe en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
  3. Vet een quiche vorm in met een beetje olie of boter. Verdeel vervolgens de gebakken spekblokjes, ui en prei over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche lorraine 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties en serveer eventueel met gesneden lente-ui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 483
  • Vetten: 42,1
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 22,3

10 Reacties

  1. Ga ik vrijdag maken. Eet je er dan een salade bij? Kun je het ook in een ovenschaal maken.

    • Quint Kames

      Hi Mariska,

      Ik heb er zelf een salade bij gegeten. Op onze site kun je een lekker salade recept uitkiezen. Je kunt de quiche ook in een ovenschotel bakken. Wel raad ik aan om een kleine ovenschotel te gebruiken, omdat de quiche anders heel laag blijft. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

  2. Ik heb het net klaar gemaakt. En het smaakt super lekker! Dit ga ik zeker vaker klaarmaken

  3. De quiche smaakt heerlijk 🥰

  4. 🌺Deze staat voor vandaag op de rol.📜 Het lijkt me heerlijk, zeker voor deze zaterdag!
    Nu eerst kijken en/of kopen de ingrediënten die ik dan nodig heb.🛒 🥘 🥘👍

  5. Echt, helemaal lekker, ben blij dat ik hem gemaakt heb. Mijn complimenten hoor!
    Was wel dom geweest, was geheel vergeten om de kaas er door te doen, de quiche in de oven (oven staat in de bijkeuken) en toen ik weer in de keuken kwam zag ik pas het zakje kaas! Toen maar vliegensvlug de kaas erover heen gestrooid! Gelukkig smaakte hij toch uit de kunst, volgende keer beter zal ik maar zeggen.

  6. Het was weer heerlijk!

  7. Erika Warnie

    Ben een weekje nu bezig met jou Recepten Quint , bedankt ervoor !

    Deze Quiche is super lekker en ga deze nog heel veel maken !
    Ik heb nog een vraagje heeft niks met de quiche te maken maar zou graag dingen bestellen van jou website ,alleen woon ik in Griekenland, kan deze opgestuurd worden, want hier vind ik zo producten niet !

    • Quint Kames

      Hi Erika,

      Bedankt voor je review! Ik heb je even een mail gestuurd met informatie over verzendingen naar Griekenland.

      Groetjes,

      Quint

  8. HEERLIJK! Gegeten met een gemengde salade. Zeker voor herhaling vatbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*