Quiche lorraine met spekreepjes en gruyère.,

Koolhydraatarme quiche lorraine

Het is weer tijd voor een nieuw koolhydraatarm quiche recept! Dit keer heb ik een koolhydraatarme versie van de quiche lorraine gemaakt. De quiche lorraine is een Franse klassieker en misschien wel een van de populairste quiche gerechten in Nederland. Een quiche lorraine wordt in Nederland vaak gemaakt met taartdeeg, eieren, room, melk en spekreepjes. Wij hebben de taartbodem weggelaten en de room en melk vervangen door crème fraîche en geraspte gruyère kaas. Hierdoor bevat een portie van deze quiche lorraine slechts 3,3 gram koolhydraten. Daarnaast is de quiche door de extra kaas en crème fraîche lekker romig en stevig van structuur. De hartige taartbodem ga je bij deze voedzame quiche echt niet missen. Bij ons thuis heeft iedereen ervan gesmuld!

Tips:
Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme quiche lorraine voor 4 personen. De quiche heeft een lekker pittig smaakje en dat combineert goed met een fris bijgerecht. Zelf hebben wij de quiche gegeten met een portie rucola slamelange en gesneden lente-ui. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme quiche recepten.

Print
Quiche lorraine met spekreepjes en gruyère.,

Koolhydraatarme quiche lorraine

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Frans

Schaal

Ingrediënten

  • 5 eieren (M)
  • 200 gr creme fraiche
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 200 gr spekreepjes
  • 100 gr geraspte gruyère kaas
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: lente-ui, gesneden

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de ui en prei in kleine stukjes. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesneden prei en ui. Doe de gebakken ui en prei in een bakje en maak de koekenpan schoon.
  2. Bak nu de spekblokjes goudbruin in de koekenpan. Laat de spekblokjes na het bakken uitlekken op een vel keukenpapier. Klop vervolgens de eieren los met de crème fraîche. Voeg dan de geraspte gruyère toe en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
  3. Vet een quiche vorm in met een beetje olie of boter. Verdeel vervolgens de gebakken spekblokjes, ui en prei over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche lorraine 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties en serveer eventueel met gesneden lente-ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 483
  • Vetten: 42,1
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 22,3
Quiche lorraine met spekreepjes en gruyère.,

35 Reacties

  1. Het was heerlijk! Zelfs mijn zeer kritische puberdochter vond het lekker:)
    Dus dit recept wordt zeker nog eens gemaakt.

    Reageer
  2. Heerlijke quiche. Mijn man kan niet tegen prei, ik maak ‘m met doos champignons en 200 gr spinazie. Is ook een heerlijke variant. Al een paar keer gemaakt. Ik gebruik ook alleen maar gewone geraspte oude kaas ipv gruyère kaas. Je mist absoluut het bladerdeeg niet.

    Reageer
  3. Heerlijk!
    ik heb wel véél meer prei gebruikt (drie), twee uitjes en 250 gr magere spekreepjes. Die eerst uitgebakken en daar de prei en ui bij in.
    Pittige salade erbij, echt een topmenu!

    Reageer
    • Ik heb hetzelfde gedaan en 1 ei extra. Schoon opgegaan met zijn vieren. Heerlijk recept, zeker voor herhaling vatbaar

      Reageer
  4. Aan de reacties te zien moet dit een heerlijk recept zijn maar mijn vraag is welke maat quiche vorm heb je hiervoor gebruikt?

    Reageer
    • Hi Josca,

      Ca. 20 tot 24 cm 🙂

      Reageer
      • Superlekker! al een tijdje regelmatig op het menu. Ik bak alleen eerst de spekreepjes en dan de prei en de ui in dezelfde, iets schoongeveegd pan. Zo neemt de prei ook iets de smaak aan van het spek.

        Reageer
  5. Wat een heerlijk recept was dit ! Ik zou alleen geen zout meer toevoegen de spekjes zijn zout genoeg 😉

    Reageer
  6. Heerlijk! Ik kijk altijd bij jouw recepten. Ik heb zeer moeilijk in te stellen diabetes en heb mijn volledig eetpatroon omgegooid. Ik slik veel medicatie. Jouw recepten helpen mij enorm!

    Reageer
  7. Zeer lekker recept, iedereen heeft er goed van gegeten. En je mist de taartbodem eigenlijk niet. Thanks voor dit recept, we gaan dit nog maken en ook variëren met de groeten.

    Reageer
  8. Heerlijk , je mist absoluut niet de blader of deegbodem , voor herhaling vatbaar 👍🏽👍🏽

    Reageer
  9. M’n zoon en ik hebben dit al meerdere keren gegeten. Erg lekker!!

    Reageer
  10. Ik maak deze quiche nu elke week, man en zoon vragen er om!
    Meestal keep ik er champignons bij en beenhamreepjes en als ik geen spekkies heb, doe ik er gehakt in
    Je kan hier enorm goed mee varieren😃

    Reageer
  11. Een heerlijk recept, voor herhaling vatbaar! Dankjewel

    Reageer
  12. Een heerlijk recept! Ik ben dol op bladerdeeg, maar dat mis je hier echt niet. Ik heb er ringen van rode ui bovenop gedaan.

    Reageer
  13. Weer een super heerlijk recept. Top!!

    Reageer
  14. Net voor het eerst gemaakt, was heerlijk!! Nu zijn wij maar met z’n 2tjes dus we hebben nog 2 porties over, zouden we dit morgen weer kunnen eten als we het in de koelkast bewaren? En hoe warm je dit dan het beste op?

    Reageer
    • Hi Sel,

      Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt :). Je kunt de quiche 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt het dan in de magnetron opwarmen of in de oven (15 min op 180 graden).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  15. Ik ben alleen, kan ik deze quiche ook invriezen?

    Reageer
  16. lowcarb beginner

    Ook met spruitjes er bij ingedaan en was superlekker.
    Deel van de spekkies vervangen door hamblokjes.
    En gewone jong belegen geraspte kaas er inwerk net zo goed.

    Reageer
  17. Vandaag deze quiche gemaakt, erg lekker!
    Recept is vrij makkelijk, in een handomdraai op tafel. De stukjes lente-ui maken dit gerecht helemaal af.

    Reageer
  18. Even vraagje zou je deze quiche ook kunnen invriezen? Dit zou makkelijk zijn voor een drukke werkweek 😊

    Reageer
  19. HEERLIJK! Gegeten met een gemengde salade. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  20. Ben een weekje nu bezig met jou Recepten Quint , bedankt ervoor !

    Deze Quiche is super lekker en ga deze nog heel veel maken !
    Ik heb nog een vraagje heeft niks met de quiche te maken maar zou graag dingen bestellen van jou website ,alleen woon ik in Griekenland, kan deze opgestuurd worden, want hier vind ik zo producten niet !

    Reageer
    • Hi Erika,

      Bedankt voor je review! Ik heb je even een mail gestuurd met informatie over verzendingen naar Griekenland.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  21. Het was weer heerlijk!

    Reageer
  22. Echt, helemaal lekker, ben blij dat ik hem gemaakt heb. Mijn complimenten hoor!
    Was wel dom geweest, was geheel vergeten om de kaas er door te doen, de quiche in de oven (oven staat in de bijkeuken) en toen ik weer in de keuken kwam zag ik pas het zakje kaas! Toen maar vliegensvlug de kaas erover heen gestrooid! Gelukkig smaakte hij toch uit de kunst, volgende keer beter zal ik maar zeggen.

    Reageer
  23. 🌺Deze staat voor vandaag op de rol.📜 Het lijkt me heerlijk, zeker voor deze zaterdag!
    Nu eerst kijken en/of kopen de ingrediënten die ik dan nodig heb.🛒 🥘 🥘👍

    Reageer
  24. De quiche smaakt heerlijk 🥰

    Reageer
  25. Ik heb het net klaar gemaakt. En het smaakt super lekker! Dit ga ik zeker vaker klaarmaken

    Reageer
  26. Ga ik vrijdag maken. Eet je er dan een salade bij? Kun je het ook in een ovenschaal maken.

    Reageer
    • Hi Mariska,

      Ik heb er zelf een salade bij gegeten. Op onze site kun je een lekker salade recept uitkiezen. Je kunt de quiche ook in een ovenschotel bakken. Wel raad ik aan om een kleine ovenschotel te gebruiken, omdat de quiche anders heel laag blijft. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Was erg lekker en gemakkelijk om te maken. Voor herhaling vatbaar.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*