Salade met garnalen.

Oosterse salade met garnalen

Een salade is heerlijk als lunchgerecht, maar kun je ook serveren als voor of licht hoofdgerecht. Vooral deze salade met garnalen doet het goed op meerdere momenten van de dag. Je kunt de salade ook een dag of avond van tevoren klaarmaken, zodat je op de dag zelf de salade alleen even hoeft te mengen.

Salade met garnalen maken
De garnalen geven dit gerecht een heerlijke, luxe smaaksensatie. Daarnaast bevatten ze veel vitamines en mineralen zoals B12 en jodium. Garnalen zijn laag in calorieën, omdat ze naast koolhydraten ook geen vet bevatten. Garnalen bevatten wel de benodigde eiwitten. Als je een koolhydraatarm of keto dieet volgt zijn vetten ook belangrijk. Voeg daarom altijd iets met gezonde vetten toe. We gebruiken zelf in deze salade een avocado en wat olijfolie. Verder hebben we voor de salade gekozen voor rauwe radijsjes met champignons en wortels uit de oven. Je kunt de wortel ook rauw toevoegen, maar bak de champignons wel even. In dit gerecht kun je variëren met groenten zoals extra komkommer, taugé of het vervangen van wortel door courgette.

Tips
Je kunt deze salade ook warm eten. Laat de groente en garnalen dan niet afkoelen. Dien ze gelijk vanuit de pan en oven op. In plaats van veldsla of als extra, kun je ook bloemkoolrijst toevoegen. Je krijgt dan een compleet ander gerecht met maar één aanpassing. Kook of wok de bloemkool kort voordat je de garnalen uit de pan haalt en de groenten uit de oven. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch, diner en salade recepten!

Print
Salade met garnalen.

Oosterse salade met garnalen

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Oosters

Schaal

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 250 gr champignons (wit)
  • 3 el sojasaus of tamari
  • 2 el olijfolie
  • handje radijsjes
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 avocado
  • 250 gr garnalen, gepeld en ontdooid
  • 100 gr veldsla
  • 1/2 tl chilivlokken
  • versie koriander (optioneel)
  • sap van 1 limoen (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortel in plakjes in de champignons in vieren. Verspreid de groente over de bakplaat en besprenkel met 1 el sojasaus en 1 el olijfolie.
  2. Bak de groente 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de radijsjes en lente-ui in dunne schijfjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd deze vervolgens in blokjes.
  3. Haal de bakplaat na het bakken uit de oven en laat de groenten volledig afkoelen. Dep vervolgens de ontdooide garnalen droog met keukenpapier.
  4. Verwarm een koekenpan met een el olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg 2 el sojasaus toe en bak ze binnen ca. 5 minuten gaar, draai ze halverwege even om.
  5. Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel over de twee borden sla, de wortels, champignons, radijsjes en avocado. 
  6. Schep de gebakken garnalen over de salades. Garneer de salade met de gesneden lente ui, chilivlokken en eventueel wat koriander en limoensap.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 362
  • Vetten: 25,9
  • Koolhydraten: 7,2
  • Vezels: 7,7
  • Eiwitten: 21,2

 

Salade met garnalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*