Deze pastasalade is ideaal als je zin hebt in iets lekkers, voedzaams én makkelijks. Perfect voor de lunch of een lichte avondmaaltijd. Dankzij de koolhydraatarme penne van FeelingOK past dit gerecht helemaal binnen een low carb of eiwitrijke leefstijl. En met rosbief en romige burrata voelt het toch een beetje luxe, zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan.
Burrata maakt elke salade speciaal
Burrata steelt de show in deze pastasalade met haar romige, volle smaak. Van buiten lijkt het op mozzarella, maar vanbinnen zit een zachte, bijna vloeibare kern van room die smelt op je tong. Geen wonder dat deze Italiaanse kaas zo populair is, het maakt elk gerecht net even specialer. En ook fijn: burrata past perfect binnen een koolhydraatarm eetpatroon dankzij het hoge vet- en eiwitgehalte en de minimale hoeveelheid koolhydraten.
We serveren burrata in dit recept op een salade van koolhydraatarme penne, gegrilde courgette, rucola en rosbief. De frisse dressing, zongedroogde tomaatjes en kappertjes brengen alles mooi in balans, terwijl Parmezaanse kaas en pijnboompitten zorgen voor extra smaak en bite. In het midden die romige bol burrata, simpel, maar zó lekker.
Tips
Deze salade is ideaal als snelle lunch of lichte avondmaaltijd, maar ook perfect om mee te nemen of van tevoren klaar te maken. Wacht in dat geval wel even met het aansnijden van de burrata, dat doe je pas vlak voor het serveren, zodat hij mooi romig blijft en niet uitloopt. Fan van burrata? Bekijk dan ook eens onze rucolasalade met pesto en burrata of de burratasalade met gegrilde perzik!
Print
Rosbief pastasalade met burrata
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 35
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner, Lunch
Ingrediënten
- 100 gr FeelingOK penne
- zout naar smaak
- 1 el olijfolie (voor door de pasta)
- 2 el olijfolie (voor de dressing)
- 1 el wittewijnazijn
- 1 tl Sweet Syrup (of ander honingalternatief)
- zwarte peper naar smaak
- 1 kleine of een halve grote courgette
- Olijfolie (voor het bakken van de courgette)
- 30 g pijnboompitten
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 125 g cherrytomaten
- 40 g rucola
- 2 tl kappertjes
- 1 handje verse basilicum
- 100 g rosbief
- 1 burrata bol
- 20 g Parmezaanse kaas (in vlokken)
- 2 el truffelmayonaise (optioneel, als topping)
Bereidingswijze
- Kook de pasta. breng een ruime pan water aan de kook en kook de FeelingOK penne volgens de instructies op de verpakking.Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de pasta in een kom met 1 el olijfolie om plakken te voorkomen.
- Maak de dressing: meng 2 el olijfolie met de wittewijnazijn en de Sweet Syrup. Breng op smaak met zout en peper. Zet de dressing apart.
- Bereid de groenten: snijd de courgette in plakjes en vervolgens in kwarten. Bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie in 2-4 minuten beetgaar, of gebruik de airfryer (5 minuten op 180°C). Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de cherrytomaten in vieren. Meng deze samen met de rucola, kappertjes, basilicum en gebakken courgette door de pasta. Voeg de dressing toe en meng alles goed.
- Verdeel de salade over een schaal en verdeel de rosbief gelijkmatig en leg de burrata in het midden. Decoreer met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en eventueel wat truffelmayonaise.
Tips
Deze salade is wat hoger in calorieën. Geen probleem als je die dag nog niet veel hebt gegeten. Heb je al flink geluncht of ontbeten? Dan kun je de salade ook makkelijk in drie porties verdelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 719
- Vetten: 45,6
- Koolhydraten: 17,2
- Vezels: 8,1
- Eiwitten: 56,3
