Koolhydraatarm weekmenu week 22

Dat koolhydraatarm eten lekker en variërend kan zijn, bewijzen we met Lowcarbchef. Op onze site vind je meer dan 400 heerlijke koolhydraatarme recepten en nu ook met elke week een gratis weekmenu’s! Met het weekmenu combineren we onze lekkerste recepten en zorgen we ervoor dat je op een dag alle voldoende energie en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Je kunt met dit menu alle kanten op. Het ontbijt kun je nemen op welk tijdstip dit voor jou het beste uitkomt. Vroeg in de ochtend of als je aan intermittent fasting doet richting de middag, Het is wel belangrijk om ongeveer 3 tot 4 uur tussen de hoofdmaaltijden in hebt zitten, zodat je lichaam genoeg tijd heeft om in rust de vorige maaltijd te verteren. In het menu nemen we geen tussendoortjes mee omdat je in principe aan deze drie hoofdmaaltijden voldoende moet hebben. Merk je dat je die 4 uur niet haalt vanwege lichte trek? Vergroot dan je porties. De aangegeven porties op onze website zijn slechts een richtlijn. Luister vooral naar je lichaam, maar overdrijf niet.

Veel trek? Eet meer eiwitten

Merk je dat je na het eten van een maaltijd nog veel trek hebt Dan heb je misschien te weinig eiwitten gegeten. Eiwitten zorgen voor verzadiging en vind je vooral terug in vlees, vis, eieren of vega alternatieven. Zorg ervoor dat je minimaal 20-25 gram eiwitten per hoofdmaaltijd binnenkrijgt of meer als je merkt dat je nog veel trek hebt.

De makkelijkste manier om je eiwitten aan te vullen is bij een recept de eiwitbron te verhogen. Denk hierbij aan het vergroten van een portie vlees, vis of tofu. Je kunt ook een extra gekookt eitje nemen. Bij zoete recepten kun je een portie eiwitpoeder of een eetlepel pindakaas of amandelpasta toevoegen.

Eet meer vetten bij weinig energie

Merk je dat je gedurende de dag weinig energie hebt of je futloos voelt? Kijk dan eens goed naar je vetinname. Bij het koolhydraatarm of keto dieet eet je minder koolhydraten en zijn (gezonde) vetten je nieuwe brandstof. De vetten in je lichaam worden omgezet in ketonen en deze leveren energie aan je cellen. Je kunt het vergelijken met een auto. Een auto zonder brandstof komt ook niet vooruit.

Een goede richtlijn voor je vetinname is 2 eetlepels olie (olijf of kokosolie) bij elke maaltijd. Bevat je maaltijd vlees, vis of noten dan hoef je dit niet extra toe te voegen. Dit kun je natuurlijk wel doen als je voelt dat je het nodig hebt.

Snacks en zoetigheden

Merk je dat het vergroten van je portie de honger niet voldoende wegneemt of eet je gewoon graag iets tussendoor? Neem dan een snack die ook daadwerkelijk iets doet voor je lichaam. Zorg dat het tussendoortje voldoende vetten bevat, zodat het energie levert en je bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Je wilt voorkomen dat je een piek krijgt in je bloedsuiker, want bij een piek komt ook weer een daal en bij dit daal, zul je opnieuw trek krijgen. Het lichaam zal tijdens een daalmoment voornamelijk vragen om koolhydraten en dit wil je niet.

Een goede snack is een plakje zelfgemaakte ontbijtkoek (bakrecept van de week) of een reepje uit onze winkel. Smeer hier lekker wat amandelpasta of pindakaas op voor extra vetten. Je kunt ook kiezen voor iets makkelijkers, zoals een koolhydraatarme cracker met een halve avocado met wat peper en zout of een handje ongezouten noten.

Weekmenu (30 mei t/m 5 juni)

 OntbijtLunchDiner
MaandagVolle yoghurt met keto granola + eiwitpoeder + frambozenWitlofsalade met eiZalm teriyaki met broccolirijst
DinsdagOmelet met spek en tomaatSalade met gebakken zalm en avocadoOvenschotel met prei en gehakt
WoensdagGroene smoothie bowl 2 koolhydraatarme crackers met + 1 bolletje mozzarella + zelfgemaakte pesto

Enchiladas van courgette of aubergine
DonderdagLaagjes chiapudding met rood fruitAvocadosalade met kipWitlofschotel met ham en kaas
VrijdagVolle yoghurt met keto granola + eiwitpoeder + frambozen2 keto broodjes met tonijnsalade
Koolhydraatarme taco rijst
ZaterdagSpinaziequiche met fetaRosbiefsalade met pestodressingCourgetti met kip en cherrytomaat + zelfgemaakte pesto
ZondagKeto american pancakes met vers fruit + erythritol poedersuiker
Broccolisoep met prei + keto broodje geroosterd met tonijnsalade of restje spinaziequicheBurritos met gehakt

Bakrecept van de week: Koolhydraatarme ontbijtkoek

Aanbiedingen van de week

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (30 mei t/m 5 juni)

De AH heeft deze week heel veel fijne aanbiedingen. Ze hebben tonijn uit blik, gehakt, zalm, kipfiletblokjes en burgers in de bonus. Ook hebben zij volle yoghurt van Campina, verschillende soorten kazen zoals buffel mozzarella, geraspte kaas of plakken kaas in de aanbieding. Op de groente en fruit afdeling zijn er frambozen, prei, ijsbergsla, avocado, aubergine, witlof, cherrytomaten in de bonus. Allemaal terug te zien in het menu.

Lidl (30 mei t/m 5 juni)

Deze week zijn bij de Lidl tomaten, spinazie en noten in de aanbieding. Vanaf donderdag zijn ook hier de ijsbergsla en cherrytomaten goedkoper. Verder heeft de Lidl vanaf donderdag kipfilet, mini komkommers. Ideaal voor het koolhydraatarm dieet is de volgende aanbieding. Ze hebben vanaf donderdag namelijk de verse courgette spaghetti, broccoli rijst en bloemkoolrijst met 24% korting.

Lowcarbcenter (29 mei t/m 8 juni)

Bij Lowcarbcenter zijn tot en met woensdag 8 juni alle producten van WeCare in de aanbieding (25% korting). Er is keuze uit koolhydraatarme wraps, pasta, muesli, eiwitshakes en diverse reepjes.  Ideaal als gezond tussendoortje of als traktatie bij een kopje koffie of thee. Bekijk de producten bij Lowcarbcenter!

Bekijk ook onze eerder gepubliceerde weekmenu’s voor meer inspiratie! Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

1 reactie

  1. Super weekmenu weer. Ik ben er elke week weer blij mee. En vooral omdat het afgestemd is op de aanbiedingen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*